Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Ο Σύνδεσμος Καθαριότητας καλεί σε διάλογο τους κατοίκους Τεμπλονίου

Η απόφαση του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Τεμπλονίου, να προβεί σε έναν ακόμα αποκλεισμό του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων σ’ αυτήν τη χρονική στιγμή, αποτελεί ένα σοβαρό κτύπημα για την δοκιμαζόμενη κερκυραϊκή οικονομία.

Πλήττει σοβαρά την εικόνα του νησιού μας και ιδίως της πόλης της Κέρκυρας, σε ένα χρονικό διάστημα που εντείνονται οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης τουριστικής κρίσης και της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, που κτυπάει την πόρτα μας.

Θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των κερκυραίων πολιτών και των επισκεπτών του νησιού μας, σε μια περίοδο επιφυλακτικότητας και ανησυχίας, από την εξάπλωση της νέας γρίπης .

Εμποδίζει για πολλοστή φορά την προσπάθεια του Συνδέσμου να υλοποιήσει τις λύσεις που έχουν δρομολογηθεί στην κατεύθυνση της ολοκληρωμένης διαχείρισης, παρεμβάσεις που θα είχαν ακόμα μεγαλύτερη πρόοδο αν δεν γινόταν υπό το κράτος συνεχών αποκλεισμών και καταλήψεων.

Κατανοούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα αυτά τα χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής, όμως αυτά δε μπορεί να λυθούν από τη μια μέρα στην άλλη. Ο Σύνδεσμος μέχρι σήμερα έχει κάνει ουσιαστικά βήματα στην κατεύθυνση της ολοκληρωμένης διαχείρισης, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των κατοίκων.
Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος.
Στο πλαίσιο αυτό έχουμε σχεδιάσει σειρά παρεμβάσεων και αντισταθμιστικών μέτρων για την ωφέλεια της περιοχής και των κατοίκων της. Τα μέτρα αυτά θα τα εντάξουμε στην προκήρυξη του έργου.
Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους φορείς και τους κατοίκους του Δημοτικού Διαμερίσματος Τεμπλονίου σε διάλογο, ώστε ο σχεδιασμός των αντισταθμιστικών μέτρων να είναι αποτέλεσμα κοινής αποδοχής.

Καλούμε τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Τεμπλονίου και τους κατοίκους της περιοχής να αναστείλουν την προγραμματισμένη για 31 – 5 – 2009 κατάληψη - αποκλεισμό του ΧΥΤΑ, συμβάλλοντας έτσι στην συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η Κέρκυρα δεν αντέχει άλλον ένα αποκλεισμό.
Δεν αντέχει άλλο ένα κτύπημα, αυτήν την χρονική στιγμή.