Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Ο Δήμος Κερκυραίων πήρε μέρος σε γαστρονομική συνάντηση στην Τουρκία. Προορισμός της υψηλής κοινωνίας η Κέρκυρα, για τους Τούρκους. Καλώς να έρθουν...

Μεγάλη επιτυχία είχε η συμμετοχή του Δήμου Κερκυραίων, σε γαστρονομική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των 40 Εκκλησιών(Kirklareli) της Τουρκίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο Δήμος Κερκυραίων εκπροσώπησε την Ελλάδα στην πολιτιστική αυτή συνάντηση, κατόπιν πρόσκλησης που του απηύθυνε το Ελληνικό Προξενείο της Αδριανούπολης (Edirne). Η συμμετοχή στη συνάντηση περιελάμβανε την παρουσίαση τοπικών προϊόντων, παραδοσιακών χορών αλλά και την επιτόπου προετοιμασία και μαγειρική εδεσμάτων τοπικής κουζίνας.
Στην αποστολή του Δήμου συμμετείχε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, με τους σεφ κ.κ. Γεώργιο Αυθίνο και Περικλή Μουρατίδη, οι οποίοι εξέλαβαν διθυραμβικές κριτικές για τα εξαίσια εδέσματα που προσέφεραν στους καλεσμένους, καθώς και το Πολιτιστικό Κέντρο Κέρκυρας «Ο Καποδίστριας», ο οποίος ενθουσίασε τους παρευρισκομένους με τους παραδοσιακούς κερκυραϊκούς χορούς.
Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η ανταλλαγή πολιτισμικών εμπειριών μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά και η αναζήτηση πιθανών συνεργασιών στον τομέα του τουρισμού. Η περιοχή στην οποία έλαβε χώρα η συνάντηση θεωρείται πολύ ακμαία ζώνη της γείτονος χώρας, οι κάτοικοι της οποίας αναζητούν νέους τουριστικούς προορισμούς. Όπως επεσήμανε η Πρόξενος της Αδριανούπολης κ. Τζεβελέκη, η επιλογή της Κέρκυρας έγινε με κριτήριο την πλούσια πολιτισμική της ιστορία αλλά και του γεγονότος ότι αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Επίσης, λόγω της Εγνατίας Οδού, η πρόσβαση στην Κέρκυρα θεωρείται πολύ ευκολότερη απ’ ότι παλαιότερα.
Η γαστρονομική αυτή συνάντηση θεωρήθηκε κορυφαίο γεγονός, με μεγάλη δημοσιότητα σε μέσα εθνικής εμβέλειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Κωνσταντινούπολη από την Ελληνική Πρεσβεία, διαπιστεύτηκαν άνω των 70 δημοσιογράφων, στους οποίους διανεμήθηκε έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για την Κέρκυρα. Επίσης σε σειρά δημοσιευμάτων, η Κέρκυρα χαρακτηρίζεται ως ο «νέος προορισμός της υψηλής κοινωνίας».