Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Τι θα κάνετε κ. Καραμανλή και κ. Παπανδρέου για το ΠΑΣΟΚΝΔ της Κέρκυρας;

Η Νέα Δημοκρατία απέρχεται. Θα ζήσουμε για λίγες μέρες, λίγες εβδομάδες, λίγους μήνες, ακόμα το δράμα της "νέας διακυβέρνησης". Το ζήτημα είναι ότι ανεξαρτήτως χρονικού διαστήματος παραμονής της παλιάς και γερασμένης διακυβέρνησης, ο φόβος τους θα είναι μεγάλος.
Ολο και κάτι θα συμβεί. Αν δείτε τα ιστολόγια, στο ιντερνετ, θα δείτε πολλά από τα κυβερνητικά στελέχη να παίρνουν μέρος σε κάτι. Κάπως, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ, όλοι σπρώχνουν την οικογένειά τους (παιδιά, γαμπρούς, κουμπάρους, πεθερές, ερωμένες) σε δημόσιες θέσεις.

Θα δείτε μισθούς και χρήμα να ρέει με τη σέσουλα, όταν δεν υπάρχει φράγκο για τον απλό λαό, τον εργαζόμενο, το μισθωτό, τον συνταξιούχο, αλλά και για την παιδεία, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τις προνοιακές δομές.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, επέπεσαν σαν τις ακρίδες πάνω στο δημόσιο χρήμα. Τόσα χρόνια εκτός κράτους, εκτός κουτάλας, ήταν φυσικό. Και μιμήθηκαν αυτούς που εξεδίωξε ο λαός επειδή έκαναν τα ίδια.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι στην Κέρκυρα υπάρχει ένα άλλο κόμμα: ΤΟ ΠΑΣΟΚΝΔ.

Τμήματα του παλιού εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, με τμήματα της ΝΔ συνεργάζονται σε πολιτικό επίπεδο. Και αυτή τη σύμπλευση δεν μπορεί να τη σταματήσει ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ.

Κανείς δεν μπορεί να επέμβει καταλυτικά και να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων. Κανείς δεν μπορεί να απαγκιστρώσει την Κέρκυρα από το μονότονο παιχνίδι της υπόγειας συνεργασίας τμημάτων του "εκσυγχρονιστικού" ΠΑΣΟΚ με τμήματα της Νέας Δημοκρατίας.

Το περίεργο για δύο κόμματα εξουσίας είναι ότι κανένα από τα δύο δεν αισθάνεται ισχυρό να διαγράψει μέλη του!!! Το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι κανένα από τα δύο κόμματα εξουσίας, δεν αισθάνεται την ανάγκη να πορευτεί με βάση το φιλότιμο, τις προσπάθειες, τους κόπους του λαού, και όχι με βάση την πολιτική ισχύ που παράγεται από τη σύνδεση- σύμπλευση μηχανισμών των δύο κομμάτων που το πιο προφανές αποτέλεσμα που έχει είναι η διαμόρφωση πλέγματος οικονομικών συμφερόντων που λυμαίνονται και απομυζούν το χρήμα του νησιού.

Κανένας οικονομικός εγκέφαλος σε κανένα από το δύο κόμματα, κανένας πολιτικός εγκέφαλος και στα δύο κόμματα, δεν ανησύχησε από τη συμπόρευση, από τα πολιτικά και οικονομικά αποτελέσματα που είναι ευδιάκριτα 10 και πλέον χρόνια, τώρα.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, ο λαός της Κέρκυρας ακόμα δεν μπορεί να κάνει μία σαφή ανάγνωση των πολιτικών συσχετισμών που υπάρχουν σήμερα.

Γελάει βέβαια με όσα βλέπει, αλλά η καταπίεση που υφίσταται, η ανασφάλεια που ζει, ο φόβος από τη βρομιά που σαπίζει τα πάντα, τον αναγκάζουν να σκύβει το κεφάλι.

Στο νησί των ποιητών, των μουσικών, των πανεπιστημιακών, ανθούν τα τούβλα και κελαηδούν οι στούρνοι.

Στο νησί του Οδυσσέα επιβιώνουν οι μονοφθαλμοι Κύκλωπες, οι Πηλογούσηδες και οι Εφιάλτες.

Και η Τοπική Διακυβέρνηση συνεχίζεται. Με ένα κόμμα που δεν υπάρχει στη Βουλή. Το ΠΑΣΟΚΝΔ.

Λοιπόν Κύριε Καραμανλή, Λοιπόν Κύριε ΠΑπανδρέου, Τι θα κάνεται για αυτό;