Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Διαφοροποιούνται δύο μέλη της ΣΕ Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Ν. Κέρκυρας

Με ανακοίνωσή τους δύο μέλη της ΣΕ Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Ν. Κέρκυρας, οι κ.κ. Σπύρος Σαμοϊλης και Χρήστος Γαστεράτος, εκφράζουν την αντίθεσή τους σε δύο δελτία τύπου που εξέδωσε η ΣΕ. Με αυτό τον τρόπο διαφοροποιούνται από τη στάση που τηρεί η Επιτροπή στο γενικότερο ζήτημα της προώθησης και υποστήριξης του αιτήματος της μη λειτουργίας του ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Το τελευταίο καιρό εν όψει των ευρωεκλογών αλλά και των πιθανών πρόωρων εθνικών εκλογών έχουμε παρατηρήσει να γίνονται προσπάθειες από στελέχη τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, συγκάλυψης των τεράστιων ευθυνών που έχουν αυτά τα κόμματα και αφορούν το οξυμένο πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων στο Ν. Κέρκυρας.
Πρώτος άνοιξε το χορό ο Νομάρχης της Κέρκυρας κ. Πουλημένος ο οποίος θέλοντας να εκμεταλλευτεί την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για την ένταξη στην μελέτη οχλουσών χρήσεων του ζητήματος των απορριμμάτων που πάρθηκε μετά από συγκεκριμένη πρόταση που υπέβαλλαν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣΥ επισκέφτηκε την Λευκίμμη για μας χαϊδέψει τα αυτιά μας.
Κατόπιν υπήρξε επίσκεψη κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ με τους κ. Κουβέλη και κ.Γκερέκου που προχώρησε σε πολιτικές κωλοτούμπες συγκαλύπτοντας τις σοβαρές ευθύνες που φέρει το ΠΑΣΟΚ Όμως τα λόγια και οι υποσχέσεις που έδωσαν καμία σχέση δεν έχουν με τις πράξεις τους αφού είναι γνωστή η παντελής απουσία του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα της βουλευτού του από όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν αναπτυχθεί.
Τους ελιγμούς αυτούς τους χαιρέτησε η πλειοψηφία της συντονιστικής επιτροπής μέσα από δυο δελτία τύπου που εξέδωσε. Στο ένα θέλοντας να χαιρετίσει τον νομάρχη μετενόμασε την απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου σε «μελέτη Πουλημένου». Στο άλλο χαιρετίζει τις θέσεις που ανέπτυξαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας επιπλέον ότι αυτές συνάδουν με τις θέσεις της συντονιστικής.
Με τα δύο αυτά δελτία τύπου η πλειοψηφία της συντονιστικής επιτροπής το μόνο που κάνει είναι να καλλιεργεί αυταπάτες ότι μπορεί να δώσουν λύση στο οξυμένο πρόβλημα των απορριμμάτων και υπέρ του Λευκιμμιώτικου λαού και της νεολαίας όλοι αυτοί που το δημιούργησαν. Να κουκουλώνει την πραγματικότητα, την πραγματική αιτία και τους υπεύθυνους που δεν είναι άλλοι από αυτούς που στηρίζουν με οποιοδήποτε τρόπο την κυρίαρχη πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων η οποία υπηρετεί τα διάφορα εργολαβικά συμφέροντα σε βάρος της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Καλούμε το λαό και την νεολαία της Λευκίμμης με βάση την πλούσια εμπειρία που έχουν αποκτήσει μέσα από τους αγώνες να γυρίσουν τις πλάτες σ΄ αυτούς τους ελιγμούς και τις ταχτικές, να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για να μη λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ αφού καμία από τις προϋποθέσεις δεν υπάρχουν. Να μην εγκλωβιστούν σε αυταπάτες και να παλέψουν αποφασιστικά για την ανατροπή της αντιπεριβαλλοντικής αντιλαϊκής πολιτικής που θυσιάζει τη ζωή μας και το περιβάλλον στο βωμό του κέρδους».