Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΟΞΕΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Χ. ΜΠΟΥΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΠΑΡΕΛΙ

Στο ζήτημα της μεταφοράς μονάδας ιχθυοκαλλιεργειών στο Καπαρέλι, αναφέρθηκε με χθεσινές του δηλώσεις ο Γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ κ. Χ. Μπούκας και μάλιστα με ιδιαίτερα οξύ τρόπο επεσήμανε ότι μία τέτοια εξέλιξη ότι κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με «περιβαλλοντικό έγκλημα». Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μπούκα έχει ως εξής:
«Η Κέρκυρα έχει μπει σε τροχιά παρακμής. Κατάπτωση στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πνευματική ζωή του τόπου. Λίγες και αραιές οι σθεναρές φωνές αντίστασης απέναντι στο πολιτικο-οικονομικό σύστημα που η ιδιοτέλειά του καταστρέφει μέρα με την ημέρα τον τόπο. Απευθύνομαι και απευθυνόμαστε στην γνήσια πηγή εξουσίας, το λαό, καταγγέλλοντας ένα επιπλέον μελλούμενο έγκλημα που θα καταστρέψει αναμφίβολα τις βορειο-ανατολικές ακτές του νησιού και θα στερήσει στο διηνεκές την όποια προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομικής κρίσης.
Εκείνη του σχεδιαζόμενου περιβαλλοντικού εγκλήματος στην Κασσιώπη, στη θέση Καπαρέλι, όπου προγραμματίζεται εγκατάσταση και λειτουργία ιχθυοκαλλιέργειας.
Αυτό σημαίνει ερήμωση και φτώχεια για τις παραλίες Κασσιώπη, Αυλάκι, Άγιο Στέφανο Σινιών, Κερασιά, Κουλούρα, Καλάμι και Αγνή για την εξυπηρέτηση συμφερόντων του ιδιώτη.
Παρά τις διαχρονικές ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κασσωπαίων, του αγώνα του Πολιτιστικού Σωματείου και τις ομόφωνες αποφάσεις Λαϊκών Συνελεύσεων που εξέφραζαν τον αγώνα και την αγωνία για το μέλλον του τόπου, το αρμόδιο Υπουργείο και η τοπική εκπροσώπηση της Δεξιάς, ο κ. Βόσδου, προχωρούν σε προμελετημένο περιβαλλοντικό έγκλημα! Η κυβέρνηση ζητά συναίνεση. Συναίνεση στο έγκλημα. Απαντούμε με σχέδιο πράσινης-βιώσιμης ανάπτυξης, ισορροπίας οικονομικής ανάκαμψης και προστασίας του περιβάλλοντος.
Καλούμε: όλους τους κατοίκους της περιοχής και ιδιαίτερα τη νεολαία, τους περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς συλλόγους σε εξέγερση για το σχεδιαζόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα.
Λέμε όχι στον αφανισμό της περιοχής για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα ιδιώτη.
Η ολιγωρία σήμερα, οδηγεί μαθηματικά στον αυριανό θάνατο!
Τρεις σημαντικοί λόγοι μπορούν να πείσουν για τον αγώνα και τον πλέον δύσπιστο:
Καμία θέση εργασίας για τους Κερκυραίους. Κανένα Ευρώ στην τοπική αγορά. Περιβαλλοντική καταστροφή και οικονομικός αφανισμός της βορειο-ανατολικής ακτογραμμής».