Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Και η Ελλάδα μπορεί....ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ;;;

Η ελληνική κυβέρνηση σκέπτεται να προχωρήσει στη δημιουργία ενός πράσινου νησιού. Ενα νησί δηλαδή που θα καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δηλαδή ήλιο, αέρα, κύμα της θάλασσας, γεωθερμία κττ.
Το νησί Samso της Δανίας, μπορεί να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Και η χώρα μας να τα καταφέρει ακόμα καλύτερα.

Καταλαβαίνει εύκολα ο καθένας ότι άλλο πράγμα κύμα της θάλασσας και άλλο στραγγίσματα στο βυθό των λιμνών και των ποταμών.
Αλλο πράγμα ήλιος και άνεμος και άλλο βρώμα και δυσωδία, ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα και του εδάφους, του αέρα και της γεωργικής παραγωγής.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Ποιός δήμος της Κέρκυρας μελετά αιολικό πάρκο μέσα στη θάλασσα; Το ρωτάμε, επειδή ο Δήμος αυτός, ακόμα δεν είναι έτοιμος να κάνει κάποια ανακοίνωση. Εξετάζει πάντως το θέμα. Πρέπει να συμφωνήσουν και οι κάτοικοι.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οσοι θυμούνται την υπόθεση του αιολικού πάρκου στους Αγίους Δέκα, αυτή δεν προχώρησε. Και φυσικά δεν αναφέρομαι σε αυτή την υπόθεση. Ούτε ο Δήμος, είναι ο Αχιλλείων. Σε αυτό το Δήμο επένδυσε το κράτος και ο Δήμος δεν μπορεί να εισπράξει ούτε ένα ευρώ, πάνω από τρία χρόνια τώρα....