Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Ερώτηση του Βουλευτή Σερρών Μ. Μπόλαρη για το Νοσοκομείο Σερρών που σταμάτησαν τα χειρουργεία για απίστευτο λόγο!!! (Η ΝΔ τα κατάφερε πάλι)



Το "έσχατο κατάντημα στο οποίο έχει οδηγήσει την δημόσια υγεία στα Σέρρας η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας" επισημαίνει με Επίκαιρη Ερώτησή του ο Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ. Η Ερώτηση αποτελεί την άμεση αντίδραση του βουλευτή στην ανακοίνωση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, ότι σταματούν επ’ αόριστον οι προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, διότι το νοσοκομείο δεν έχει ...γάζες!Η Επίκαιρη Ερώτηση του κ. Μπόλαρη έχει ως ακολούθως:Ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή και ο τηλεοπτικός Υπουργός Υγείας αντιμετωπίζουν την δημόσια Υγεία ως βάρος είναι γνωστό και σε απόλυτη συνέπεια με τα πολιτικά τους «πιστεύω» και τις ταξικές επιλογές τους.
Οι συνέπειες όμως αυτής της αντιμετώπισης βάζουν πλέον σε κίνδυνο την ίδια την δημόσια υγεία:Μας γνωστοποιήθηκε σήμερα το έγγραφο του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών με α. π. 2419 και ημερομηνία 27/02/2009, σύμφωνα με το οποίο «λόγω του εμπάργκο των προμηθευτών γάζας, αναβάλλονται όλα τα τακτικά χειρουργεία μέχρι νεωτέρας».

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έλυσε όλα τα σοβαρά προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επειδή αδιαφόρησαν να πληρώσουν τους προμηθευτές ώστε τα Νοσοκομεία να έχουν γάζες, μετατρέπουν σε ...Γάζα τον χώρο της δημόσιας υγείας, θέτοντας σε διακινδύνευση το ύψιστο ανθρώπινο αγαθό!

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός
1. Τελεί σε γνώση του γεγονότος ότι έπαυσαν επ’ αόριστον τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Σερρών, το οποίο καλύπτει τον πολυπληθή αυτόν Νομό;
2. Σε ποιες άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες θα προέλθει για την άμεση κάλυψη του Νοσοκομείου Σερρών σε κάθε είδους αναλώσιμα, ώστε να επαναλάβει την στοιχειώδη λειτουργία του και να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις;