Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ- ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!

Η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο της κατάστασης σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό προκύπτει από όσα βλέπουμε και ακούμε τα τελευταία 24ωρα.
Απορούν οι πολίτες πώς γίνεται η συντεταγμένη πολιτεία να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τους ανεγκέφαλους αστυνομικούς της, που παριστάνουν τους νταήδες σε 15χρονα, πώς γίνεται και υπάρχουν στην αστυνομία άτομα που δεν έχουν κανένα επαγγελματισμό πάνω τους, που χάνουν την ψυχραιμία τους μόλις τους πετάξεις κάποιος μία κουβέντα παραπάνω.
Ο αστυνομικός πρέπει να είναι ψύχραιμος, σοβαρός, ταχύνους. Τα τελευταία γεγονότα δείχνουν ότι μόνον τέτοια χαρακτηριστικά δεν είχε τουλάχιστον ο συγκεκριμένος που προκάλεσε όλη αυτή την κατάσταση.

Η διαχείριση που κάνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση είναι πέρα για πέρα λάθος. Ο λαός, οι μαθητές πενθούν. Κι αυτή πώς απαντά; Με ΜΑΤ, δακρυγόνα και χημικά. Δηλαδή αύριο, αν οι αστυνομικές δυνάμεις δεν μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση θα κληθούν άλλες δυνάμεις;
Βεβαίως το ερώτημα είναι ρητορικό. Αλλά, τουλάχιστον στην Κέρκυρα, άκουσα δύο φορές, πολίτες να θέτουν το ερώτημα.

Η διαχείριση της κατάστασης είναι πέρα για πέρα λάθος. Αυτό είναι το πρώτο σημείο.
Το δεύτερο είναι ότι η κυβέρνηση πίστεψε ότι από τα επεισόδια μπορεί να βγει κερδισμένη. Πίστεψε δηλαδή ότι τα επεισόδια θα έχουν μικρή και περιοορισμένη έκταση, θα είναι "μία από τα ίδια", αλλά θα την ωφελήσουν αφού έτσι θα αλλάξει η πολιτική ατζέντα.
Τρίτο σημείο είναι ότι ακόμα και τώρα, η κυβέρνηση δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται από ποιες φάσεις περνάει η κατάσταση. Θεωρεί δηλαδή ότι έχει να κάνει με μερικούς κουκουλοφόρους, τους λεγόμενους γνωστούς αγνώστους των τακτικών αναμετρήσεων με την αστυνομία- ευκαιρίας δοθείσης-. Δεν είναι όμως έτσι ακριβώς τα πράγματα.
Σαφώς το πρωί διαδήλωσαν οι μαθητές. Και η κυβέρνηση έκανε το λάθος να αντιπαρατεθεί με τους μαθητές. Και μάλιστα στο φως. Την ημέρα, μπροστά σε παιδιά 12-18 ετών σε όλη την Ελλάδα η κυβέρνηση παρέταξε την Αστυνομία. Η κυβέρνηση της Δεξιάς δεν κατάλαβε (τι δεξιά θα ήταν αν καταλάβαινε...), δεν διδάχθηκε ότι με μαθητές και φοιτητές δεν αντιπαρατίθεσαι. Τώρα το πληρώνει. Και συνέβαλε με τις επιλογές της να φαίνονται λογικά σε όλη τη νεολαία, σε όλη την Ελλάδα, αυτά που συμβαίνουν τώρα.
Η κυβέρνηση έσκαψε το λάκο της μόνη της. Κανονικά η αντιπολίτευση δεν πρέπει να δώσει καμία χείρα βοηθείας. Τι να βοηθήσει και γιατί;

Η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές. Και ο λαός να αποφασίσει ελεύθερα.

Δεν υπάρχει λόγος να μένει στην εξουσία μία κυβέρνηση που έφερε το λαό και τη χώρα σε τέτοια κατάσταση.
Πολιτικά, αυτή η κατάσταση, σε συνδυασμό με τον 1 επιπλέον βουλευτή, δεν οδηγεί σε συζητήσεις πολιτικών αρχηγών αλλά σε παραίτηση και προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Εδώ και τώρα πρέπει η κυβέρνηση να παραιτηθεί. Και να γίνουν εκλογές. Απλά και όμορφα όπως σε κάθε δημοκρατική χώρα, με κάθε πρωθυπουργό που σέβεται τη χώρα, το λαό, το κόμμα του, τη Δημοκρατία. Παραμονή στην εξουσία με τέτοιες συνθήκες άραγε πώς λέγεται;