Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Εκτατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις ζημιές

Συνεδρίασε χθες το πρωί εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων προκειμένου να αποτιμήσει τις ζημιές που σημειώθηκαν κατά την πρόσφατη ανεμοθύελλα. Μιλώντας προς το σώμα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γ. Μάμαλος, υποστήριξε ότι σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς το κόστος των ζημιών ανέρχεται σε τρία εκατομμύρια ευρώ.

Από την πλευρά του χθες ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Βαλοδήμος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής ενεργοποιήθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπήρχαν σε όλο το νομό. Ιδιαίτερα σημεία που επλήγησαν ήταν ο Δήμος Κερκυραίων και ο Δήμος Αχιλλείων. Ο μεν Δήμος Κερκυραίων στην πόλη κυρίως, ενώ τα σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου Αχιλλείων κατεγράφησαν στο ΔΔ Καλαφατιώνων.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Πυροσβεστική χθες δέχθηκε 400 κλήσεις και από αυτές χρειάστηκε να επέμβει σε 110 περιπτώσεις. Ο κ. Βαλοδήμος, ερωτηθείς απάντησε ότι σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα συνεργεία που είχαν ετοιμάσει οι δήμοι και η νομαρχία, αλλά και η ετοιμότητα των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, της Νομαρχίας και των Δήμων.