Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Συνάντηση Γκερέκου με την Επιστημονική Εταιρεία Τουρισμού


Συνάντηση με την Επιστημονική Εταιρεία Τουρισμού Κέρκυρας, πραγματοποίησε η βουλευτής Κέρκυρας και Πολιτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, Άντζελα Γκερέκου.
Η βουλευτής, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Εταιρείας κ.κ. Κ. Τσουμάνη και Κ. Δενδρινό, αντίστοιχα, για την άμεση ανταπόκριση τους στην πρόσκληση που τους απηύθυνε, ενώ εξέφρασε τη χαρά της για την ίδρυση της εν λόγω εταιρείας, καθώς την θεωρεί ιδιαίτερα χρήσιμη για την Κέρκυρα.
Η κα Γκερέκου συνέχισε λέγοντας πως η ίδρυση αυτής της Εταιρείας καθίσταται ακόμη πιο σημαντική, καθώς ιδρύθηκε από Κερκυραίους επιστήμονες, με σημαντικές σπουδές στο αντικείμενο του Τουρισμού.
Συνέχισε δε αναφέροντας ότι η Κέρκυρα και όλη η χώρα, βιώνουν μια διαρκώς κλιμακούμενη κρίση στον τομέα του τουρισμού, εκφράζοντας την αγωνία της για τις σοβαρές οικονομικές συνέπειες που προκαλούνται.
Ωστόσο, αναφερόμενη στην Κέρκυρα, υποστήριξε πως πρέπει να ληφθούν, το γρηγορότερο δυνατόν, όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες, ούτως ώστε να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες που αναμένεται να προκαλέσει η υφιστάμενη κρίση.
Ως εκ τούτων, η ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων του τόπου και των όσων δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, είναι πιο επιβεβλημένη από ποτέ. Όλοι μαζί, οφείλουμε να επενδύσουμε στην κατάθεση συγκεκριμένων και υπεύθυνων προτάσεων και βέβαια στην ανταλλαγή δημιουργικών απόψεων. Μόνο έτσι θα συμβάλλουμε στην ανατροπή της υφιστάμενης αρνητικής πραγματικότητας και στη δημιουργία μιας νέας, ελπιδοφόρας προοπτικής, ικανής να καταστήσει την Κέρκυρα ποιοτικά ανταγωνιστική στην Παγκόσμια Αγορά Τουρισμού.
Τέλος, η κα Γκερέκου, επισήμανε πως η δημιουργία αυτής της νέας προοπτικής απαιτεί μια νέα προσέγγιση, ένα νέο στρατηγικό σχεδιασμό, απαλλαγμένο από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, προσεγγίσεις και οφέλη.
Από την πλευρά της Επιστημονικής Εταιρείας Τουρισμού Κέρκυρας, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΚ κ. Τσουμάνης, αναφέρθηκε στα ακόλουθα:
Μια ομάδα πλήρως καταρτισμένων στελεχών, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προς όφελος του τόπου, με επιστημονική και εξειδικευμένη γνώση και στόχο να ανατρέψουν την μέχρι σήμερα κατάσταση που ισχύει για τον Κερκυραϊκό Τουρισμό. Μέχρι σήμερα, έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ξεκινώντας από το ζήτημα των Τουριστικών Εκθέσεων, ενώ στη συνέχεια, πρόκειται να λάβουμε σειρά άλλων πρωτοβουλιών που αφορούν τον τομέα του Τουρισμό.
Θα θέλαμε να σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση σας, καθώς επενδύουμε στην μεταξύ μας συνεργασία, προς όφελος του τόπου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για πλήθος κρίσιμων ζητημάτων, ενώ υπήρξε αμοιβαία δέσμευση για σταθερή και δημιουργική συνεργασία.
Μια συνεργασία που ως αποκλειστικό στόχο έχει να συμβάλλει στην δημιουργία μιας νέας προοπτικής που πρέπει να αποκτήσει ο Κερκυραϊκός Τουρισμός, σύμφωνα με τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, σύμφωνα με την εμπειρία που έχει αποκτηθεί μέχρι σήμερα.