Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΥΚΙΜΜΑΙΩΝ

Σε προχθεσινή συνέντευξή του ο Δήμαρχος Λευκιμμαίων ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει έγγραφο του Συνδέσμου Καθαριότητας με το οποίο να ζητείται η παραμονή των ΜΑΤ μέχρι και την λειτουργία του έργου.
Χθες,για δεύτερη φορά, υποχρεωθήκαμε να δημοσιεύσουμε το έγγραφο, αλλά και την ανάρτηση της 6ης Οκτωβρίου 2008.
Ο Δήμαρχος Λευκιμμαίων με τη στάση του έδειξε να αγνοεί την ύπαρξη εγγράφων του Συνδέσμου του οποίου είναι μέλος, έδειξε να αγνοεί τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, έδειξε να αγνοεί τις σχετικές αναρτήσεις στις ιστοσελίδες μπλογκ της Κέρκυρας.
Με άλλα λόγια, είναι πολλές οι συμπτώσεις άγνοιας πραγματικών και αντικειμενικών δεδομένων.
Πέραν τούτου, φαίνεται ότι στην προσπάθειά του να απεμπλακεί από το πολιτικό κόστος, το μέγεθος του οποίου τώρα συνειδητοποιεί, επεχείρησε να εμφανίσει εαυτόν συνομιλούντα με στελέχη της Αστυνομίας, με τα οποία όμως δεν έχει συνομιλήσει.
Πολύ περισσότερο, σήμερα, δεν πραγματοποίησε όσα χθές δήλωσε, ότι δηλαδή θα αποστείλει έγγραφο ζητώντας την αποχώρηση των ΜΑΤ.
Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι τα ΜΑΤ προσκλήθηκαν από το Σύνδεσμο Καθαριότητας για να υποστηρίξουν την κατασκευή του ΧΥΤΑ Λευκίμμης.
Επίσης, ο φορέας εκτέλεσης του έργου, είναι ο Σύνδεσμος Καθαριότητας και όχι ο Δήμος Λευκιμμαίων. Κατά συνέπεια, ο Δήμαρχος Λευκιμμαίων δεν μπορεί, δεν «νομιμοποιείται» να ζητήσει αποχώρηση των ΜΑΤ.
Επίσης, είναι γνωστό ότι οι αστυνομικές δυνάμεις δεν μπορούν να ενεργούν αυθαίρετα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δεχθούν εντολές από τον Δήμαρχο Λευκιμμαίων. Ετσι, τώρα που τελειώνει (ή τελείωσε, ολοκληρώθηκε) το έργο του ΧΥΤΑ, ο μόνος που μπορεί να ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων είναι ο Σύνδεσμος Καθαριότητας.
Και βέβαια όλοι ξέρουν τη σχετική αλληλογραφία με την Αστυνομία, αφού από τον Οκτώβριο την έχουμε παρουσιάσει. Υπενθυμίζουμε μόνο, ότι η αστυνομία ζητά να αποσυρθεί από το ΧΥΤΑ και πρότεινε στο Σύνδεσμο να λύσει το ζήτημα της προστασίας του έργου, με την πρόσληψη ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης (σεκιούριτι). Αυτό έχει μείνει- ως τώρα- έτσι. Ως τώρα δεν έχει γίνει καμία δήλωση ότι προσλαμβάνεται σεκιούριτι, ή ότι επιλύεται το θέμα της φύλαξης του χώρου με άλλο τρόπο. Ο μόνος που βγήκε και δήλωσε ότι αποχωρούν τα ΜΑΤ- και μάλιστα από μέρα σε μέρα- ήταν ο Δήμαρχος Λευκιμμαίων με τις προχθεσινές δηλώσεις του.

Συνολικά: Οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο χώρο μέχρι νεωτέρας.
Οι δηλώσεις του κ. Γατσούλη ότι θα έστελνε σήμερα έγγραφο προς την αστυνομία με την οποία θα ζητούσε την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από το χώρο του ΧΥΤΑ, δεν επιβεβαιώθηκαν. Δεν έστειλε τέτοιο έγγραφο τουλάχιστον ως το μεσημέρι.
Ακόμα, ο Δήμαρχος Λευκιμμαίων δεν μπορεί, ως τελείως αναρμόδιος, να ζητήσει την αποχώρηση των ΜΑΤ. Αν τώρα για λόγους άλλους (λχ πολιτικής τακτικής) δηλώνει όσα δηλώνει, αυτό που πετυχαίνει είναι να εκθέτει, ακόμα περισσότερο, εαυτόν, χωρίς λόγο.
Δεν είχε επίσημη συνομιλία με κανένα στέλεχος της Ασττυνομίας και γενικά όσα είπε περί ΜΑΤ είναι δικές του απόψεις για τις οποίες δεν έχουν κάνει δηλώσεις ούτε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, ούτε ο Αντιπρόεδρος.

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ
Ετσι όπως εξελίχθηκε η υπόθεση του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, είναι βέβαιο ότι ο ίδιος θα εισπράξει το πολιτικό κόστος στο ακέραιο. Εκτός, εάν πιστεύει στη γνωστή ρήση ότι σε δέκα χρόνια (ή σε δύο) όλα θα έχουν ξεχαστεί, για το οποίο πολύ αμφιβάλλω....