Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Ξανά χωρίς έδρα η ΠΑΣΚ στην ΕΛΜΕ, εκλογές- σταθμός στους ξενοδοχοϋπάλληλους

«Βαριά» η σκιά των εκλογών πέφτει πάνω στο ΠΑΣΟΚ το οποίο δείχνει ότι δεν μπορεί να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να υπερκεράσει τις χρόνιες αδυναμίες του. Μάλιστα αυτές, τώρα θα αναδυθούν, μέσα από τις εκλογές των σωματείων.
Ειδικότερα, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ η ΠΑΣΚ δε θα έχει έδρα για δεύτερη χρονιά και το ποσοστό της δεν ξεπέρασε το 8,04% με 51 ψ.Οι αλλαγές που σημειώθηκαν αφορούν τις άλλες παρατάξεις και συγκεκριμένα η ΕΣΑΚ (197ψ, η ποσοστό 31,07%) καταλαμβάνει δύο έδρες (είχε τρεις), η Αριστερή Συνεργασία (174 ψ. ή ποσοστό 27,44%) επίσης δύο έδρες, η Παρέμβαση (125 ψ. ή ποσοστό 19,72%) δύο έδρες, η ΔΑΚΕ (66 ψ. ή ποσοστό 10,41%) μία έδρα. Την έδρα που έχασε η ΕΣΑΚ την κέρδισε η Αυτόνομη Παρέμβαση Καθηγητών, ενώ η ΔΑΚΕ διατήρησε τη μία έδρα που είχε, αν και πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα!
Με βάση τα αποτελέσματα εκλέγονται οι παρακάτω:
Από την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ Μεταλληνός Νίκος και Παγκράτη Πόπη.Από την Αριστερή Συνεργασία Καθηγητών: Ραιδεστινός Γιώργος και Κρητικός Γιάννης.Από την Παρέμβαση Εκπαιδευτικών: Μπογδάνου Μαρίνα και Ράπτη Μαρίνα. Από τη ΔΑΚΕ: Γουδέλης Αλέξανδρος.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ

Την ίδια ώρα έχουν ξεκινήσει οι εκλογές στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, όπου αναμένεται το ΠΑΣΟΚ να υποστεί και νέα πανωλεθρία, αφού η παράταξη του κ. Πελάη, εμφανίζεται ιδιαίτερα ενισχυμένη. Γεγονός είναι ότι οι εκλογές αυτές θα έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο και στην εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου αλλά και στην εκλογή αντιπροσώπων.
Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, δηλαδή η απώλεια της πρωτοκαθεδρίας στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.