Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Συλλαλητήριο οργανώνει το ΠΑΜΕ

Συλλαλητήριο οργανώνει το ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 27 Νομεβρίου, με αφορμή την κρίση και τις επιπτώσεις της στους εργαζόμενους. Η συγκέντρωση θα γίνει στο Σαρόκο στις 6.00 το απόγευμα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μεταξύ άλλων αναφέρει: «Έχει δοκιμαστεί τόσο η Φιλελεύθερη, όσο και η Σοσιαλδημοκρατική διαχείριση.Έχουν δοκιμαστεί τόσο η Ν.Δ, όσο και το ΠΑΣΟΚ. Είναι εκφραστές του μεγάλου κεφαλαίου, υπηρετούν τις ανάγκες του, τα συμφέροντα του.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Ισχυροποίηση του μετώπου κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποδυνάμωση των κομμάτων του δικομματισμού και του Ευρωμονόδρομου. Μαζική καταδίκη των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού καθώς και της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας που συντάσσεται με τη ΓΣΕΕ.

Οι δυνάμεις αυτές υπερασπίζονται τη στρατηγική του κεφαλαίου και την αντιλαϊκή πολιτική. Ανήκουν στο μπλοκ που διαχειρίζεται την κρίση υπέρ των μεγάλων συμφερόντων. Ευθύνονται για την καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, την ανατροπή εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας και της παιδείας, τις ιδιωτικοποιήσεις.
Χρησιμοποιούν τον κοινωνικό διάλογο και τη συναίνεση για τον αφοπλισμό του εργατικού κινήματος.Αντίσταση, μαζική κινητοποίηση, δυνάμωμα της ταξικής ενότητας της εργατικής τάξης, κοινή δράση, συμμαχία με την μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία.Γερές βάσεις στους χώρους δουλειάς, υποδομή για την κλιμάκωση της πάλης, αλλαγή των συσχετισμών δύναμης, ενίσχυση του ΠΑΜΕ, των ταξικών συνδικάτων.Αυτά θα δώσουν δύναμη στον αγώνα μας, θα συμβάλλουν στην ανασύνταξη και την ισχυροποίηση του εργατικού κινήματος, στην πάλη για κάθε πρόβλημα, στην πάλη για βαθιές αλλαγές, για ανάπτυξη με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Τώρα μαζί με το ΠΑΜΕ για να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

ΟΧΙ στις απολύσεις.
Προστασία όλων των ανέργων, επίδομα 1.120 ευρώ, πάγωμα των δανείων, να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις για τις λαϊκές οικογένειες.
Υπαλληλική αποζημίωση για κάθε απολυμένο.
Πλήρη - σταθερή εργασία. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, 7ωρο - 5νθήμερο -35ωρο, κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 56 ευρώ. κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ. Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Αφορολόγητο όριο 15.000 ευρώ για τον άγαμο, 30.000 ευρώ για τη λαϊκή οικογένεια. Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος.
Απόσυρση των αποθεματικών από το χρηματιστηριακό και τραπεζικό τζόγο.
Συνταξιοδότηση στα 55 χρόνια για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες, στα 50 χρόνια και στα 55 για τα ΒΑΕ.
Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Δωρεάν - κρατικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Κατάργηση των τροφείων.