Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Ενας νεκρός στις φυλακές της Κέρκυρας και ένας σε κώμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Νεκρός βρέθηκε στο κελί του ο Κ.Ι.38 ετών κάτοικος Ασπροπύργου Αττικής (Συνοικισμός Τσιγγάνων Νέα Ζωή Αττικής). Ο 38χρονος είχε καταδικαστεί το Δεκέμβρη του 2003 για κλοπές κατά συρροή και είχε καταδικαστεί σε 11 χρόνια κάθειρξη. Στις φυλακές της Κέρκυρας είχε μεταφερθεί το Φεβρουάριο του 2007 και έμενε στην πτέρυγα Γ!.
Ενας άλλος κρατούμενος βρέθηκε σε κώμα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του έγινε ηλεκτροσόκ και του χορηγήθηκαν ειδικά φάρμακα. Ως πιθανότερη αιτία εξετάζεται η λήψη ναρκωτικών ουσιών.
Οι δύο αυτές περιπτώσεις έρχονται μόλις λίγες μέρες μετά τη λύση της απεργίας πείνας που είχαν ξεκινήσει οι κρατούμενοι των φυλακών όλης της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης. Τα δύο αυτά περιστατικά αποδεικνύουν ότι τα μέτρα επιτήρησης είναι αναποτελεσματικά και φυσικά αν αποδειχθεί ότι οι ναρκωτικές ουσίες ανήκουν στα λεγόμενα σκληρά ναρκωτικά, τότε το όλο θέμα προσλαμβάνει άλλες, πολύ σοβαρές, διαστάσεις.
Τέλος δεν αναμένεται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου για το θάνατο ενός κρατουμένου και την απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής.