Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Το Επιμελητήριο ενημερώνει...

Το Επιμελητήριο της Κέρκυρας, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που η διοίκηση και ο Πρόεδρός του κύριος Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης έχουν εκπονήσει, συμφώνησε με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) την πραγματοποίηση ημερίδας στην Κέρκυρα την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008.Η ημερίδα θα αφορά στην προώθηση του Τουριστικού προϊόντος της Κέρκυρας, καθώς κρίθηκε ότι μέσα στη δύσκολη παγκόσμια οικονομική συγκυρία, η διασφάλιση της τουριστικής κίνησης στο νησί, πρέπει να αποτελεί κύριο στόχο όλων των φορέων προκειμένου να μην διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα του Νομού. να προβληθεί.Στο πλαίσιο αυτής της ημερίδας θα παραστούν tour operators από χώρες του εξωτερικού ενώ θα προσκληθούν να συμμετάσχουν κερκυραϊκές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι επιχειρήσεις αυτές θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επαφές με τους ξένους tour operators προκειμένου να αναπτύξουν συνεργασίες μεταξύ τους.
Η ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του νησιού και η παροχή της δυνατότητας να προβληθεί αυτή ,θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος σε όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου μεταξύ άλλων δήλωσε για την ημερίδα : « Συνεχίζοντας την πολιτική της σοβαρότητας, της αποτελεσματικότητας και του ρεαλισμού, προχωράμε με τον Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου στην πραγματοποίηση μιας ημερίδας για να προωθήσουμε ουσιαστικά τον τουρισμό μας, ο οποίος βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε συνεχή κρίση.
Στις 3 Δεκεμβρίου οι κερκυραϊκές τουριστικές επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους σε ξένους tour operators που θα έρθουν στο νησί γι’αυτό το σκοπό. Ελπίζω με τη συνεργασία όλων να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.