Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας έστειλε (και δεύτερο) μήνυμα για το Πολυτεχνείο- Ερωτηματικά για τη συνοχή του οργάνου...

ΜΗΝΥΜΑ Ν. Ε. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑ. ΣΟ. Κ.
ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ 35Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Με αυτόν τον τίτλο, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Καρύδης υπογράφει δεύτερο κείμενο με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα βρίσκεται σε τελείως διαφορετική πολιτική γραμμή από αυτό που έχουμε ήδη δημοσιεύσει.
Οι φανερές πολιτικές διαφορές που μπορεί οποιοσδήποτε να εντοπίσει στα δύο κείμενα δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά: 1. Πόσες πολιτικές γραμμές υπάρχουν στη ΝΕ του ΠΑΣΟΚ; 2. Το Πολυτεχνείο είναι το σύμβολο της ενότητας του λαού, παρά τις διαφορετικές κομματικές και πολιτικές πεποιθήσεις ενός εκάστου, του αγώνα κατά της δικτατορίας για την ανατροπή της και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Πώς γίνεται ένα τόσο ενοποιητικό σύμβολο να μετρέπεται στο ακριβώς αντίθετο στους κόλπους της Νομαρχιακής Επιτροπής;
3.Η ύπαρξη δύο κειμένων σαφώς υποδηλώνει ότι υπάρχουν διαφορές στους κόλπους της Νομαρχιακής Επιτροπής. Και είναι λογικό να υπάρχουν. Το ερώτημα είναι μέχρι πού φτάνουν αυτές οι διαφορές. Διότι αν φτάνουν μέχρι και το Πολυτεχνείο, τότε δε μιλάμε για διαφορές, μιλάμε για πραγματική εσωτερική μάχη, η οποία ως τώρα δεν είχε έρθει στην επιφάνεια. Τώρα όμως έρχεται και έρχεται με δραματικό τρόπο. Την ημέρα που γιορτάζουν όλοι την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ποιος θα ήθελε να σχολιάσει αυτή την κατάσταση;
4. Μπορεί τέλος να μη συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά, να πρόκειται δηλαδή περί απλής έλλειψης συντονισμού. Λέτε;

Οπως και να έχει το πράγμα, το κείμενο που υπογράφει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Καρύδης έχει ως εξής:
"Τριάντα πέντε χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου τιμούμε τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά της δικτατορίας.
Ο ελληνικός λαός στέκεται με σεβασμό απέναντι στην κορυφαία εκείνη στιγμή του αντιδικτατορικού αγώνα και διαδηλώνει την πίστη του στις παρακαταθήκες αυτών που είχαν το θάρρος να κοιτάξουν κατάματα την ιστορία.
Οι τρεις λέξεις που σηματοδότησαν τους στόχους της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αποτέλεσαν το πλαίσιο των διεκδικήσεων του λαού μας κατά την μεταπολιτευτική περίοδο, για την εθνική ανεξαρτησία, τη δημοκρατία, τη κοινωνική δικαιοσύνη και την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Σήμερα τριάντα πέντε χρόνια μετά οι στόχοι αυτοί απαιτούν:
Αναδιανομή του πλούτου σε όφελος των οικονομικά ασθενέστερων με ταυτόχρονη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.
Ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας που ν’ ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Οικοδόμηση μιας ανοιχτής και δίκαιης κοινωνίας.
Ενδυνάμωση και διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών. Καθημερινή μάχη για την κατάκτηση της αυτονομίας της πολιτικής και των πολιτικών απέναντι σε εξωθεσμικά κέντρα, οικονομικά συμφέροντα και την μιντιοκρατία.
Σ’ αυτόν τον αγώνα, σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια η νέα γενιά της πατρίδας μας ακολουθώντας το παράδειγμα των εξεγερμένων νέων του Πολυτεχνείου μπορεί και πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή.
Το ΠΑ. ΣΟ. Κ. μαζί με τον ελληνικό λαό θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη γι’ αυτούς τους στόχους αλλά και για να προστατέψει τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα του ελληνικού λαού απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης της Ν. Δ. ν’ απαξιώσει τους κοινωνικούς αγώνες και να ευνοήσει τους λίγους σε βάρος των πολλών.
Έχουμε χρέος απέναντι σ΄ αυτούς που θυσιάστηκαν τον Νοέμβρη του 1973 να δώσουμε αταλάντευτα αυτή τη μάχη".