Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

ΩΡΑ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ Η ΔΕΞΙΑ. ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΜΑΘΕ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

Μερικά πράγματα περί Δεξιάς
Ηξερε ο Δημοκρατικός Λαός της Ελλάδας ότι η Δεξιά είναι η παράταξη της συντήρησης ή όχι;
Ασφαλώς και το ηξερε. Όπως ήξερε η Δεξιά ότι ο Λαός της Ελλάδας είναι δημοκρατικός, σε αντίθεση με τα αφεντικά που υπηρέτησε και υπηρετεί προκειμένου να πάρει την εξουσία.
Εξαιτίας της περιόδου 1996-2004 όπου την μεγάλη πολιτική ευθύνη απέναντι στο λαό και τη χώρα την έχει η τότε κυβέρνηση, ο λαός εστράφη προς τα δεξιά (2004-2007) και τη δεύτερη φορά (2007) εστράφη προς τα εκεί πάλι εξαιτίας της διακυβέρνησης της τότε περιόδου αφού δεν είχε ξεχαστεί, αλλά και του εκτεταμένου εκμαυλισμού συνειδήσεων με τα γνωστά τριχίλιαρα που σήμερα ζητούν να επιστραφούν.
Τη Δεξιά την ξέραμε: Διώξεις, φακέλωμα, αστυνομίες, κρατητήρια, ξύλο, παρακολουθήσεις και τώρα ζαρντινιέρες, ΧΥΤΑ, κουμπάροι, ομόλογα, πακιστανοί, πάλι πιο hi- tech παρακολουθήσεις με θύματα ακόμα και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τους επικεφαλείς των ενόπλων δυνάμεων. Παρά δηλαδή την εξουσία που είχαν τόσα χρόνια, ούτε αυτά τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας της κυβέρνησης δεν μπόρεσαν να πάρουν.
Ξέραμε όλοι ότι δεν πρόκειται να πάρει δεκάρα ο μισθωτός, ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο νέος και ο άνεργος. Λιτότητα, ακρίβεια, ανεργία, περιφρόνηση, σκληρή ταξική οικονομική πολιτική. Βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, χρηματιστές, όλο το κομπραδόρικο κατεστημένο εντός και εκτός Ελλάδας, μαζί με τα εγχώρια λαμόγια κλπ της γνωστής περιόδου, όλοι μαζί, αυτοί, συναποτέλεσαν το νέο εθνικό κορμό, το νέο σύστημα της δεξιάς.
Διαπιστώσαμε για άλλη μία φορά, ήδη γνωστά πράγματα. Ξεπούλησαν την περιουσία του λαού, τις δημόσιες επιχειρήσεις της χώρας, η ακρίβεια δεν σταμάτησε αλλά συνέχισε να καλπάζει, οι έλεγχοι περιορίστηκαν αφού μηχανισμοί ελέγχου της αγοράς διαλύθηκαν, μηχανισμοί ελέγχου των συνθηκών εργασίας δεν ενισχύθηκαν, τα περί το Βατοπέδι και τα λοιπά συναφή θα περάσουν τη δημόσια οδό της διαπόμπευσης του μικρού ψαριού, ενώ τα μεγάλα θα συνεχίσουν το ταξίδι τους λόγω παραγραφής.
Ούτε που τους νοιάζει παιδεία, υγεία, πρόνοια, ασφάλιση. Ούτε που τους νοιάζει για τον τραπεζικό δανεισμό, τα επιτόκια, τα σπίτια που ξετινάζονται, οι νόμοι που δεν εφαρμόζονται. Οι γνωστοί του κεφαλαίου πήραν τα πάνω τους και αμφισβητούν και την ίδια τη νέα διακυβέρνηση, ετοιμάζονται να φτιάξουν νέο κόμμα επειδή διαπιστώνουν «πολιτικό κενό».
Κερασάκι στην τούρτα της έκρηξης της ανομίας και της ατιμωρησίας, του εκτραχηλισμού του δημόσιου βίου αποτελούν τα 28 δις ευρώ. Σήμερα τα δίνουν στις τράπεζες, αύριο θα πουν ότι δεν τα έδωσαν τελικά.
Τι άλλο να πούμε; Τη δεξιά την ήξερε ο Δημοκρατικός Λαός της Χώρας. Την έμαθε και η νέα γενιά που δεν την ήξερε. Καιρός να φεύγουν τα παλικάρια. Σε 30 χρόνια πάλι, που θα έχουμε ξεχάσει.