Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Θα πληρώνουν εφεξής οι πολίτες τα δακρυγόνα και τα υλικά που ξοδεύονται στις διαδηλώσεις;

Μία είδηση που δημοσιεύτηκε στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" (28-9-2008) μπορεί να ενδιαφέρει και την Κέρκυρα, ειδικότερα δε τη ΛΕυκίμμη και τους Λευκιμμιώτες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πολίτες που πήραν μέρος σε διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία στην Αθήνα, συνελήφθησαν, αθωώθηκαν, αλλά στο σπίτι τους λίγο μετά πήγε ένας λογαρισμός για τα υλικά που "ξόδεψε" η αστυνομία κατά τις συγκρούσεις ή υλικά που αχρηστεύτηκαν στο "πεδίο της μάχης", ήτοι, δακρυγόνα, ασπίδες, χημικά, ρόπαλα, κράνη.

Για όλα αυτά, ο λογαρισμός πήγε στους δύο συλληφθέντες και αθωωθέντες και καλούνται τώρα πληρώσουν, 3.500 ευρώ.

Γιατί αφορά τη Λευκίμμη; Διότι έχουμε χρήση χημικών και δακρυγόνων, έχουμε φθορές σε υλικό, έχουμε φθορές σε αυτοκίνητα και κτήρια.
Εχουμε συλλήψεις, έχουμε μηνύσεις, αναμένονται δικαστήρια και δικαστικές αποφάσεις και φυσικά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αθωώσεις αλλά και καταδίκες.
Πρώτος δικάζεται εξ αναβολής στις 8 Ιανουαρίου 2009 ο παπά Σπύρος.
Μετά σειρά έχουν καμιά δεκαριά περιπτώσεις, που μπορεί να γίνουν 28. Στρογγυλά δηλαδή υπολογίστε καμια 30αριά δίκες αν γίνουν όλες.

Με βάση το δημοσίευμα, τι να υποθέσουμε; Οτι η κυβέρνηση άλλαξε οικονομική στάση ακόμα και στις διαδηλώσεις; Οτι για τα υλικά που δαπανούν τα ΜΑΤ στις αναπόφευκτες συγκρούσεις θα τα πληρώνουν όσοι συλλαμβάνονται; Και αυτό θα ισχύσει και στις πολιτικές διαδηλώσεις, και στις συγκρούσεις σε αθλητικά γεγονότα και γενικώς σε κάθε επέμβαση της αστυνομίας;

Και πώς θα ξέρουμε ότι μας λένε την αλήθεια; Πώς θα ξέρουμε δηλαδή ότι δεν "φουσκώνει" το λογαριασμό η κυβέρνηση; Τι θα κάνουμε δηλαδή; Θα τρέχουμε στην επομένη της διαδήλωσης στα τμήματα και θα ζητάμε πόσα δακρυγόνα, πόσα χημικά, πόσες κροτίδες, μη τυχόν και βάλουν στο λογαριασμό υλικά από άλλη διαδήλωση;

Πλάκα έχει ετούτη η κυβέρνηση. Μας στεναχωρεί με τα σκαναλάκια της, αλλά τουλάχιστον έχει χιούμορ. Και μάλιστα μακάβριο.