Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Η Νομαρχία γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα τουρισμού....

Την Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού γιορτάζει η Νομαρχία Κέρκυρας

Εκδηλώσεις για το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού διοργάνωσε η Νομαρχία Κέρκυρας στις δύο κύριες εισόδους επισκεπτών στην πόλη μας. Οι εκδηλώσεις είχαν εορταστικό περιεχόμενο με στόχο την ανάδειξη τόσο πολιτισμικών στοιχείων όσο και του φιλόξενου χαρακτήρα των κατοίκων του νησιού μας.
Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία, η οποία καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού με κύριο στόχο την ανάδειξη της οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής συμβολής του τουρισμού στην πρόοδο της διεθνούς κοινότητας.
Οι εκδηλώσεις τις οποίες διοργάνωσε η αντινομαρχία Τουρισμού, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς, έγιναν χθες Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου και ήταν: α) Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Λύκειο Ελληνίδων με τη συνοδεία ακουσμάτων λαϊκής μουσικής και διανομή τοπικών εδεσμάτων στους επισκέπτες στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας».
β) Ανάλογη εκδήλωση έγινε και στο Νέο Λιμάνι, στις 2 το μεσημέρι, κατά την υποδοχή των επιβατών που θα φτάσουν στο νησί με κρουαζιερόπλοιο.