Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Πιθανή αναβολή του Καποδίστρια 2 λέει η Εφ. Το Εθνος

Πλάκα θα έχει να συμβεί και αυτό. Γράφει σχετικά η εφημερίδα το Εθνος και ο Α. ΚΑΡΙΜΑΛΗΣ.

Στα δικά μας: Θα θυμάστε ασφαλώς τη συγκέντρωση που έκανε ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Δένδιας με όλους τους Δημάρχους.

Τότε τον είχα ρωτήσει αν έχει δει το σχέδιο νόμου, αν το έχει διαβάσει. Και φυσικά ο νεοδημοκράτης βουλευτής απάντησε ότι δεν υπάρχει νομοσχέδιο. Ηταν ειλικρινής πέρα για πέρα.

Ελα όμως τώρα που η έγκριτη εφημερίδα, που προαναφέραμε, παραθέτει μία σειρά από γεγονότα και κάνει πολύ- πολύ λογικές σκέψεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παυλόπουλου ότι το «συνέδριο της ΚΕΔΚΕ είναι εκείνο που θα καθορίσει τα επόμενα βήματα των συνενώσεων», μάλλον δεν είναι και τόσο αθώο.
Είχαμε επισημάνει μάλιστα γράψει τότε στην ανάρτησή μας της 18ης Σεπτεμβρίου μεταξύ άλλων και τα εξής:

"Η συζήτηση δεν αφορούσε αριθμό δήμων, κάτι για το οποίο όπως φάνηκε στο τέλος της σύσκεψης δεν ήταν έτοιμοι, αφού συζήτηση δεν έχει γίνει ακόμα στην ΤΕΔΚ. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Κάρρας ανακοίνωσε ότι υπάρχει έγγραφο της ΚΕΔΚΕ σύμφωνα με το οποίο ο διάλογος στις ΤΕΔΚ μπορεί να αρχίσει στις 5 Οκτωβρίου.Από τότε και μετά θα ξεκινήσει ο διάλογος στην Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων με στόχο να κατατεθεί πρόταση...".

Πάμε στην έγκριτη εφημερίδα πάλι. Λέει λοιπόν ότι το Συνέδριο που επρόκειτο να γίνει στις 5 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται για τις 25 του μήνα, ώστε να δούν οι δήμαρχοι και η ΚΕΔΚΕ αν θα δοθούν χρήματα, μέσω του προϋπολογισμού, ώστε να ενισχυθεί το εγχείρημα και να έχει και νόημα η συνένωση των δήμων. Λογικό: Οι δήμαρχοι δε θέλουν να ενώσουν τις φτώχειες τους και να χάσουν και τις καρέκλες τους......

Αν έτσι έχει το πράγμα, τότε στην ουσία μεταφέρεται και ο χρόνος που η ΚΕΔΚΕ θα διατυπώσει την πρότασή της για την διοικητική μεταρύθμιση. Και φυσικά ο χρόνος που απομένει μάλλον δεν αρκεί για να έρθει στη Βουλή και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.
Οπότε πάμε για το 2009.