Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Σχόλιο του κ. Σωτήρη Μικάλεφ για τη δήλωση της Α. Γκερέκου


Την αντίδραση του κ. Σωτ. Μικάλεφ, προκάλεσε η πρόσφατη ανακοίνωση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Άντζελας Γκερέκου η οποία εμφανίστηκε αρνητική ως προς την τοποθέτηση του μνημείου της μεραρχίας Acqui στον Κήπο του Λαού.
Ο κ. Μικάλεφ, εξέφρασε την απορία του γιατί τώρα υπάρχουν αντιδράσεις αφού, όπως είπε, η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και τέσσερα χρόνια.Μάλιστα επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για μνημείο αλλά για ένα γλυπτό που θα ομορφήνει τον χώρο.Όπως επεσήμανε ο κ. Μικάλεφ η απόφαση αυτή δεν είναι τωρινή, έρχεται από παλιά από την δημοτική αρχή του Αλέκου Μάστορα.
“Σήμερα βλέπω να υπάρχει μια κινητικότητα που δεν υπήρχε πριν. Λες και πριν από τέσσερα χρόνια δεν ήταν κανείς βουλευτής για να κρίνει ή να κατακρίνει την αντίστοιχη πληροφόρηση.Εμείς υλοποιούμε αποφάσεις της προηγούμενης θητείας και όχι αποφάσεις δημάρχου. Αναγνωρίζω το δικαίωμα να έχουν άποψη όλοι οι πολίτες και οι βουλευτές όπως η κ. Γκερέκου αλλά εγώ πρέπει να υλοποιήσω τις αποφάσεις. Εάν υπάρχει ένσταση σε αυτό, θα πρέπει να γίνει ανάκληση ή να ματαιωθεί με άλλον τρόπο”.