Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Η πιο καλή στιγμή στη Ρόδο- Ενα αντρόγυνο που με το μεράκι του στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό


Γράφαμε χθες για το all inclusive, το σύστημα με το οποίο ναρκοθετείται μεσο-μακροπρόθεσμα ο ελληνικός τουρισμός. Αν το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, το Υπουργείο Εσωτερικών δια των υπηρεσιών και μηχανισμών της αυτοδιοίκησης δεν παρέμβουν άμεσα, σχεδιασμένα και καταλυτικά, τότε θα προκύψουν σημαντικές στρεβλώσεις αλλά και καταστροφικά αποτελέσματα για την εικόνα όχι του ελληνικού τουρισμού, αλλά αυτής της ίδιας της εθνικής οικονομίας η οποία θα δει το βασικότερο μηχανισμό εισροής κεφαλαίων να βραχυκυκλώνεται και να περιορίζεται χρόνο με το χρόνο η ισχύς και η απόδοσή του.


Κι αν αυτές είναι μερικές αρνητικές διαπιστώσεις, δε σημαίνει ότι όλα είναι μαύρα. Υπάρχουν και καλές στιγμές στη Ρόδο, όπως άλλωστε και σε όλη τη χώρα, μία από αυτές είναι το ζευγάρι που βλέπετε στη φωτο, ιδιοκτήτες του εστιατορίου "Ούτε λέπι".

Φάγαμε καλά, ήπιαμε ροδίτικο κρασί, πληρώσαμε πολύ λογικά, φιλοξενηθήκαμε σχεδόν. Ευγένεια, φροντίδα, καλά προϊόντα, ησυχία, ηρεμία και όλα αυτά στο κέντρο της πόλης της Ρόδου.

Εκείνο που έχει αξία είναι ότι το εστιατόριο μας το σύστησε το Γραφείο Πληροφόρησης του Δήμου Ροδίων.
Τα ονόματα των δύο φίλων, Στέργος και Αννα. Αν πάτε Ρόδο, αξίζει να το επισκεφθείτε.