Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

Α. Γκερέκου: Αποσύρατε τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη- Οι δύο υπουργοί να παραιτηθούν


Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Α. Γκερέκου με αφορμή τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Λευκίμμη. Με τη δηλώσή της, που ήδη έχει αναρτηθεί στη σελίδα του κινήματος, αλλά και προβληθεί από τα αθηναϊκά ΜΜΕ, ζητά την παραίτηση δύο υπουργών της κυβέρνησης των κ.κ. Παυλόπουλου και Σπηλιωτόπουλου.
Η κ. Γκερέκου παράλληλα ζήτησε την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ από τη Λευκίμμη και την Κέρκυρα.

Η ΔΗΛΩΣΗ

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης, Άντζελα Γκερέκου, σχετικά με τα τελευταία επεισόδια στη Λευκίμμη της Κέρκυρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Για άλλη μια φορά, καταγγέλλουμε απερίφραστα τα τραγικά επεισόδια που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Λευκίμμης, στην Κέρκυρα.
Χθες το βράδυ, για πολλοστή φορά, τα ΜΑΤ συγκρούστηκαν με κατοίκους της περιοχής, μέσα στις αυλές των σπιτιών τους, κάνοντας χρήση καπνογόνων και χημικών, μπροστά στα έκπληκτα μάτια ηλικιωμένων, παιδιών, μα και δεκάδων τουριστών.
Μεσούσης της τουριστικής περιόδου, σε μια ήδη πολύ κακή τουριστική χρονιά, γεγονότα σαν αυτά αμαυρώνουν την εικόνα της νότιας Κέρκυρας, της Κέρκυρας και του συνόλου της χώρας, ενώ εντείνουν την κοινωνική αναταραχή στην περιοχή, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Καλούμε για άλλη μια φορά τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Παυλόπουλο, να δώσει εντολή ώστε να αποσυρθούν άμεσα τα ΜΑΤ από την Κέρκυρα και να αφήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις να επιτελέσουν το ουσιαστικό έργο της προστασίας των πολιτών από την διαρκώς αυξανόμενη παραβατικότητα και εγκληματικότητα στην χώρα μας.
Καλούμε όμως και τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Σπηλιωτόπουλο, να αναλάβει τις ευθύνες του και να καταγγείλει αυτά τα γεγονότα, τα οποία προκαλούν σοβαρό πλήγμα στον Τουρισμό και την διεθνή μας εικόνα.
Ήδη, εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες, προσπαθούμε να πείσουμε τους αρμόδιους υπουργούς να αποσύρουν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη. Δυστυχώς όμως, μέχρι σήμερα, δεν έχουμε εισακουστεί.
Εφόσον δεν μπορούν να διαχειριστούν αυτή την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο μόνος δρόμος που μένει, η μόνη πράξη πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης, είναι η παραίτηση.»