Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Γεωργία: Η ΕΕ συνεχίζει να προσφέρει βοήθεια

Μετά από το πράσινο φως που έχει δοθεί από την Γαλλική Προεδρία, η κοινοτική ενίσχυση παρέχεται μέσω των κρατών μελών και συντονίζεται από τον Οργανισμό Παρακολούθησης και Πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ΕΕ, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας παρέχει υποστήριξη εδάφους γύρω στους 100 000 ιδιώτες στην προσβεβλημένη περιοχή της σύγκρουσης. Αυτή η βοήθεια της πολιτικής προστασίας συμπληρώνει την ανθρωπιστική ενίσχυση της Επιτροπής που έχει ήδη παρασχεθεί αμέσως μετά την έναρξη της σύγκρουσης.
Σύμφωνα με το πλαίσιο της συμφωνημένης Ρωσικό-Γεωργιανής κατάπαυσης του πύρος η ΕΕ έχει παράσχει βοήθεια στην Γεωργία για να συνδράμει χιλιάδες πολίτες της που χρειάζονται καταφύγιο, τρόφιμα και φάρμακα. Η Γεωργία ζήτησε βοήθεια της πολιτικής προστασίας μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η αίτησή της κατέληξε στην ουσιαστική κινητοποίηση της τεχνικής βοηθείας. Βοήθεια προσέφεραν η Τσεχική Δημοκρατία, η Εσθονία, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Αυστρία, η Λιθουανία, η Πολωνία, η Σλοβακία και η Σουηδία. Το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας που κινητοποιήθηκε έχει παραδοθεί ήδη μέσω του μηχανισμού. Η τρέχουσα βοήθεια περιλαμβάνει υλικά για την κατασκευή στεγών, ποικίλα είδη ανακούφισης (συμπεριλαμβανομένης της ξηράς τροφής) φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης συμπεριλαμβανομένων 35 000 επιδέσμων, μηχανημάτων τεχνητής αναπνοής και κινητών εξοπλισμών πυρόσβεσης.
ΠΗΓΗ: http://ec.europa.eu/ellada/news/news/20080822_georgia_el.htm


ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ-ΚΕΡΚΥΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 26610-43328
e-mail europedirect@ionianislands.gr