Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

Ε Κ Τ Α Κ Τ Η Ε Ι Δ Η Σ Η: ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ!!!!!

Και νέα επεισόδεια σημειώθηκαν στις 9 περίπου το βράδυ στη Λευκίμμη. Ολα άρχισαν όταν οι κάτοικοι επεχείρησαν να αποκαταστήσουν τις περιουσίες τους στο χώρο του ΧΥΤΑ, αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες. Πρός το σκοπό αυτό χρησιμοποιούσαν και δύο οχήματα βαρέως τύπου πιθανόν μπουλντόζες.

Στο χώρο του ΧΥΤΑ δεν σημειώθηκαν επεισόδια ενώ ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Τσιότσιος επεχείρσε να κατευνάσει τους κατοίκους. Παρά τις προσπάθειες του, τούτο εν τέλει, δεν κατέστη δυνατό.

Επιχειρήθηκε η απώθηση των κατοίκων, οι οποίοι βγήκαν στον περιφερειακό δρόμο. Τότε- άγωνστο ως τώρα πώς- ένα περιπολικό πήρε φωτιά, γεογνός που ανέβασε την αδρεναλίνη.
Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από το σημείο, μετά από ρίψη μεγάλων ποσοστήτων χημικών από τα ΜΑΤ.

Λίγο αργότερα και ενώ όλα έδειχνα ότι είχε εκτονωθεί η κατάσταση, αριθμός ατόμων έριξε πέτρες και μολότωφ στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκίμμης.

Στο μεταξύ τα ΜΑΤ είχαν ενισχυθεί με δύο τουλάχιστον διμοιρίες και εξαπέλυσαν πραγματικό ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους πλέον του χωριού.

Αυτόπτες μάρτυρες που επικοινώνησαν μαζί μου, έκαναν λόγο για ακατάσχετη ρίψη χημικών, για ανξέλεγκτες καταστάσεις και επιθέσεις των ΜΑτ σε βάρος των κατοίκων εκεί που έτρωγαν με αποτέλεσμα να προκαλούνται αντεγκλήσεις. Κι αν αυτά είναι "λογικά και αναμενόμενα" σε τέτοιες περιπτώσεις, εκείνο που πρέπει να προβληματίσει τους πάντες είναι ότι όλα αυτά έγιναν υπό το βλέμμα τουριστών της περιοχής και γκρουπ που ήταν μέσα σε τουριστικά λεωφορεία.

Μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα ο κόσμος ήταν ανάστατος, έτρεχε να κρυφτεί στα σπίτια του, ενώ σημαντικός αριθμός είχε σταματήσει στη γέφυρα. Εκεί τα ΜΑΤ είχαν παραταχθεί, αναφέρουν οι πληροφορίες στις 12.45, και απέναντί τους είχαν πάρει θέσεις πολίτες.
Η ατμόσφαιρα ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες ήταν ηλεκτρισμένη, καθώς, πέραν των γεγονότων, υπήρχε πληροφορία περί επιπρόσθετης ενίσχυσης των ΜΑΤ με μία ακόμα διμοιρία.

Αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες που έχουμε συλλέξει. Φυσικά δεν μπορούμε να ξέρουμε τι γίνεται στο μέτωπο της γέφυρας, αλλά πάντως μέχρι αυτή την ώρα η κατάσταση είναι εκρηκτική και οι πιθανότητες εκτόνωσης προς το παρόν ελάχιστες.