Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Παρατείνεται η λειτουργία των κοινωνικών δομών μέχρι 31-12-2008

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συνεχίζεται η λειτουργία των προγραμμάτων « Βοήθεια στο Σπίτι», «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας», «Κέντρα ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων».

Οι ανωτέρω δομές θα συνεχίσουν την λειτουργία τους ως έχουν μέχρι να ενεργοποιηθούν οι δομές που θα τις υποκαταστήσουν στα πλαίσια του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (προγραμματική περίοδος 2007-2013). Η ενεργοποίηση θα υλοποιηθεί με σχετικές προσκλήσεις όπως αυτές προβλέπονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Στα πλαίσια της μεταβατικής ρύθμισης του σχετικού άρθρου, οι υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου για το προσωπικό που απασχολείται στα ήδη εκτελούμενα προγράμματα θα παραταθούν μέχρι 31.12.08.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ κ. Σωτήρης Βόσδου αναφερόμενος στην ΚΥΑ και την συνέχιση των δομών δήλωσε μεταξύ άλλων: «Υπηρετώντας τον στόχο μιας κοινωνίας που μεταβάλλεται από κοινωνία της ανοχής σε κοινωνία της υποστήριξης και της αλληλεγγύης, προωθείται από την πολιτεία με συνέπεια ολοκληρωμένη πολιτική κοινωνικής αλληλεγγύης καλύπτοντας τα κενά των προηγούμενων χρόνων και πράττοντας στο ακέραιο όσα οφείλουμε στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προγράμματα λειτουργούσαν μέχρι τις 31.07.07 πιλοτικά με χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους στο πλαίσιο του Γ΄ΚΠΣ. Μετά από αίτημα της χώρας μας και διαπραγματεύσεις που έγιναν από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με την Ε.Ε παρατάθηκε η χρηματοδότηση τους έως 31.08.08 και σήμερα εξασφαλίστηκε η συνέχισή τους κάτω από νέες βελτιωμένες συνθήκες με στόχο οι παρεχόμενες υπηρεσίες να είναι ποιοτικότερου επιπέδου»