Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Η ΓΣΕΒΕΕ είναι αντίθετη με την επέκταση του ωραρίου την Κυριακή

Το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ συναντήθηκε την Πέμπτη 24 Ιουλίου, με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Γ. Βλάχο, προκειμένου να διαπιστώσει τις προθέσεις του Υπουργείου σε σχέση με το αίτημα φορέα της αγοράς για την επέκταση της λειτουργίας των καταστημάτων έως και 10 Κυριακές το χρόνο.
Η ΓΣΕΒΕΕ εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της σε οποιοδήποτε μέτρο περαιτέρω επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας και κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας,
επισημαίνοντας πως το έλλειμμα που παρουσιάζει η αγορά δεν βρίσκεται στις ώρες λειτουργίας που ξεπερνούν εβδομαδιαίως τις 70, αλλά στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Υπογράμμισε δε, ότι αντίστοιχα μέτρα ευνοούν ορισμένους ιδιοκτήτες μεγάλων εμπορικών κέντρων και δυσχεραίνουν την θέση των μικρών επιχειρήσεων.

Ο Υπουργός, διευκρίνισε πως δεν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να ανακινήσει ένα τέτοιο θέμα, το οποίο προέκυψε μετά από σχετικό αίτημα του ΣΕΛΠΕ και ενημέρωσε το Προεδρείο πως θα εξετάσει προσεκτικά τις θέσεις όλων των φορέων της αγοράς, ώστε να διαπιστώσει αν πράγματι τίθεται ζήτημα ανάλογης ρύθμισης.