Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Κατενθουσιασμένοι έμειναν όσοι άδραξαν την μοναδική ευκαιρία και παρακολούθησαν χθες το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο τη δεύτερη κατά σειρά συναυλία της Αμερικανικής Ορχήστρας του Fairbanks της Αλάσκα που βρέθηκε στην Κέρκυρα στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας.
Επρόκειτο για μια σπάνια ευκαιρία να ακούσουν οι κερκυραίοι και οι επισκέπτες του νησιού μας την Συμφωνική Ορχήστρα της Αλάσκα με μαέστρο τον Eduard Zllberkant και τον Λάμπη Βασιλειάδη στο πιάνο ο οποίος καταχειροκροτήθηκε για την εκπληκτική του ερμηνεία.
Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε ο Προμηθέας του Beethoven και το 2ο Κονστέρτο για πιάνο του Tchaikovsky ενώ στο δεύτερο μέρος η Συμφωνία του Νέου Κόσμου του Dvorak.
Οι ποιοτικές υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις θα συνεχιστούν από το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας έως τις 31 Ιουλίου και σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα σήμερα Πέμπτη 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί Συναυλία του Συνόλου Ξύλινων Πνευστών της Θερινής Ακαδημίας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιονίου Ακαδημίας Την Κυριακή 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό Φρούριο συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας ενώ την Δευτέρα 14 Ιουλίου θα δοθεί παράσταση της Δημοτικής Χορωδίας στην Πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνα.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ήδη διανεμηθεί ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και στην ηλεκτρονική σελίδα του Φεστιβάλ που είναι http://www.corfufestival.gr/.