Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

«Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας με τον κυβερνήτη και τους αξιωματικούς τους αμερικανικού πλοίου USS Carter Hall (LSD 50)».


Τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, Χρήστο- Ηρακλή Σκούρτη, επισκέφθηκαν χθες ο κυβερνήτης  και αξιωματικοί του πλοίου  USS Carter Hall (LSD 50) του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. Στην συνάντηση αυτή παρευρισκόταν και ο Ναυτικός Ακόλουθος της Αμερικανικής Πρεσβείας, αντιπλοίαρχος Jonathan Scwartz.
 Το αμερικανικό πλοίο διαθέτει πλήρωμα 700 ατόμων και κατευθύνεται προς την Μέση Ανατολή. Κατέπλευσε στο λιμάνι της Κέρκυρας την Κυριακή 31 Μαρτίου και θα παρέμεινε στο νησί μέχρι χθες Τρίτη.

Στα πλαίσια αυτής της εθιμοτυπικής συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης είχε....
 την ευκαιρία να ανταλλάξει δώρα με τους Aμερικανούς αξιωματικούς και να προβάλλει τα χαρακτηριστικότερα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία του νησιού. Εκείνοι με την σειρά τους, αφού ευχαρίστησαν τον κο Σκούρτη για την φιλοξενία, τον διαβεβαίωσαν ότι η Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά εν γένει, αποτελούν προσφιλή προορισμό σύντομων διακοπών για τα στελέχη τους. Επιπροσθέτως, ο Αντιπεριφερειάρχης, ενημερώθηκε για την πρόθεση και άλλων πλοίων του αμερικανικού ναυτικού να επισκεφτούν στο μέλλον τα νησιά του Ιονίου.