Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Συμπαραστέκεται ο Σ. Σαμοϊλης στους Λευκιμμιώτες

Την αμέριστη συμπαράσταση στους τέσσερις Λευκιμμιώτες, που σύρονται εκ νέου στα δικαστήρια ως κατηγορούμενοι, εκφράζει ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανος Σαμοΐλης. Ο Λευκιμμιώτικος λαός αγωνίζεται σθεναρά επί σειρά ετών, αντιστεκόμενος στην...
περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής και της υγείας των κατοίκων, οι οποίες τίθενται σε κίνδυνο από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Νότου. Το μόνο που ζητούν οι κάτοικοι είναι να διατηρήσουν το δικαίωμα στην προάσπιση των αυτονόητων.
Αντ’ αυτού, οι παπά-Σπύρος Μοναστηριώτης, Σπύρος Μακαντάνης, Γιώργος Λειτούργης και Στέφανος Μοναστηριώτης οδηγούνται για ακόμη μια φορά σε δίκη με αβάσιμες κατηγορίες. Ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανος Σαμοΐλης, ζητά να σταματήσουν -επιτέλους- οι διώξεις των Λευκιμμιωτών, να αποσυρθούν οι κατηγορίες που τους βαραίνουν και να δικαιωθεί ο πολυετής αγώνας τους.
Δε χωρά αμφιβολία ότι οι συνθήκες έχουν πια ωριμάσει και απαιτούν ορθολογική διαχείριση ενός ζητήματος, που σήμερα μοιάζει να οδηγείται σε αδιέξοδο, εξαιτίας της εμμονής όσων επιχειρούν να προσθέσουν ακόμη μία περιβαλλοντική “νάρκη” στην Κέρκυρα.
Τους θυμίζουμε ότι είναι κατάφωρα άδικο και προκλητικό, να οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης άνθρωποι που αντιστέκονται σε ένα παρωχημένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων, με επικίνδυνες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και στο περιβάλλον.
Μην ξεχνάμε, ότι την ίδια στιγμή, η χώρα μας τιμωρείται από την ΕΕ με αλλεπάλληλα υπέρογκα πρόστιμα για την παράνομη παρουσία και λειτουργία των εν λόγω χωματερών.
Ο βουλευτής Στέφανος Σαμοΐλης, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Λευκιμμιωτών, βρίσκεται στο πλευρό των συμπατριωτών του και ζητά να σταματήσει άμεσα η ποινικοποίηση των αγώνων τους.