Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Προκλήσεις της «Χρυσής Αυγής» σε χωριά του Δημοτικού Διαμερίσματος Μελιτειέων

Ανήμερα της εθνικής μας επετείου, τα χωριά μας αμαυρώθηκαν από την ασκήμια και το μίσος της φασιστικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής», με συνθήματα σε τοίχους και κτίρια.

 Παράλληλα, «άγνωστοι» έσπασαν την πόρτα και έριξαν μπογιές κι ασβέστες στα...
 γραφεία του ΚΚΕ στον Άη Μαθιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μελιτειέων καταγγέλλει και καταδικάζει τους βανδαλισμούς.

Η ημέρα που επιλέχθηκε δείχνει μια προκλητική προσπάθεια εθνοκαπηλείας. Η εθνοκαπηλεία δεν έχει καμιά θέση στα χωριά μας, χωριά με ισχυρή δημοκρατική και προοδευτική παράδοση.

Η προσπάθεια των χρυσαυγιτών να παραχαράξουν και να ξαναγράψουν την ιστορία, να επαναφέρουν την ‘‘εθνικοφροσύνη’’, να κάνουν μαθήματα ιστορικής διαστρέβλωσης σε μικρά παιδιά, θα πέσει στο κενό.

Η ιστορική αλήθεια δεν παραποιείται. Οι ιστορικές παρακαταθήκες του αγώνα του ’21 για την ελευθερία, ενάντια στην τυραννία, που τιμάμε σήμερα, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο καπηλείας. Αντίθετα, τονίζουν ότι ο αγώνας για ελευθερία, δημοκρατία, αξιοπρέπεια, είναι πάντα επίκαιρος.

Ιδιαίτερα σήμερα, που αποδομούνται οι κατακτήσεις ενός αιώνα, που τα εργασιακά δικαιώματα, η κοινωνική ασφάλιση, η δημόσια παιδεία, η δημόσια περιουσία, η υγεία, το περιβάλλον, αλλά ακόμα και η ίδια η δημοκρατία, θυσιάζονται για χάρη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, είναι αναγκαία η πλήρης απομόνωση των εκπροσώπων του φασισμού και του εθνικισμού. Η πολιτική λύση δεν μπορεί να προκύψει από κηρύγματα μίσους, εθνοκαπηλείας, ρατσισμού, αλλά μόνο από τον μεγάλο, συλλογικό και ενωτικό αγώνα των εργαζόμενων, των ανέργων, της νεολαίας, της κοινωνίας στο σύνολό της.

Ο πατριωτισμός δεν έχει και δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τον εθνικισμό. Αν οι χρυσαυγίτες θέλουν να καπηλεύονται το κοινωνικό και δημοκρατικό περιεχόμενο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του ’21, εμείς θα τους αφιερώσουμε το τρίστιχο απ’ τον «Θούριο» του Ρήγα Φεραίου:

Βούλγαροι κι Αρβανίτες, Αρμένοι και Ρωμιοί,
Αράπηδες και Άσπροι με μιαν κοινήν ορμή
για την ελευθερίαν να ζώσωμεν σπαθί.

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μελιτειέων