Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΣΑ: «αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννάν οι κότες»- ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ - Νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την οικονομική ενίσχυση των νησιών του Αιγαίου σε εξέλιξη!

Τον Ιούλιο του 2012, η παράταξη μας η «ΑΝ.Α.Σ.Α» σας υπέβαλλε επερώτηση με την οποία σας ενημέρωνε ότι ήδη από τον Ιούνιο του 2011 έχει τεθεί σε ισχύ πρόγραμμα επιδότησης των παραγόμενων τοπικών προϊόντων στα νησιά του Αιγαίου ετήσιου ύψους 19 εκατ. Ευρώ.
Στην προφανή ερώτηση μας γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται  τα...
 νησιά του Ιονίου, απαντήσατε  ότι «..το χειρίστηκαν οι συνεταιριστικές οργανώσεις, δεν ευθύνεται η Περιφέρεια..» και, όπως συνήθως, δεν πράξατε  έκτοτε οτιδήποτε προκειμένου να ανακτήσετε τα απολεσθέντα για τα νησιά μας και τους συμπολίτες μας!
Σήμερα η «ΑΝ.Α.Σ.Α» σας θέτει για μια ακόμη φορά μπροστά στις ευθύνες  σας:
Με νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 5ης Φεβρουαρίου 2013 προωθείται η έγκριση κανονισμού σχετικά με «..τον καθορισμό ειδικών μέτρων για την γεωργία στα μικρά νησιά του Αιγαίου..»
Επιπρόσθετα σας ενημερώνουμε ότι:
  • Ως μικρά νησιά θεωρούνται όλα τα νησιά του Αιγαίου , πλην Κρήτης και Ευβοίας.
  • Στους στόχους του Κανονισμού αναφέρονται 1) η εξασφάλιση του εφοδιασμού των μικρών νησιών σε βασικά προϊόντα για την ανθρώπινη κατανάλωση η την μεταποίηση η ως γεωργικές εισροές, περιορίζοντας τις επιπλέον δαπάνες λόγω του νησιωτικού χαρακτήρα, της μικρής έκτασης τους και της απόστασης τους από τις αγορές και 2) η διατήρηση και ανάπτυξη της γεωργικής δραστηριότητας των μικρών νησιών, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής, της μεταποίησης, της εμπορίας και της μεταφοράς των τοπικών, πρωτογενών και μεταποιημένων προϊόντων.
Επειδή κε περιφερειάρχη, όπως σας παρουσιάζουμε, βρίσκεται προ των πυλών μια νέα ανισότιμη μεταχείριση σε βάρος του Ιονίου,
Επειδή, όπως φαίνεται, σεις μεν λαμβάνετε τα συγχαρητήρια από την Μέρκελ άλλοι δε τις πολύτιμες ενισχύσεις,
Σας καλούμε αυτή την φορά να ασχοληθείτε με τα πραγματικά συμφέροντα των συμπολιτών του Ιονίου, που αφ ενός βιώνουν τα ολέθρια αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που υποστηρίζετε, και αφ ετέρου αισθάνονται συνεχιζόμενη και εντεινόμενη την απαξίωση και την ανήθικη ανισοτιμία σε σχέση με την εφαρμογή της νησιωτικότητας.
Σας επερωτούμε κε περιφερειάρχη, τι πρόκειται να πράξετε για την θεραπεία των ως άνω εκτεθέντων, σε όφελος των πολιτών και της οικονομίας του Ιονίου.
Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Περιφερειακός Σύμβουλος,
Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α