Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Συμπαράσταση Στέφανου Σαμοΐλη στα αιτήματα των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας.

 Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανος Σαμοΐλης, εκφράζει τη συμπαράστασή του στην κινητοποίηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων των μουσικών σχολείων της χώρας (ανάμεσά τους και εκείνο της Κέρκυρας), οι οποίοι ζητούν αφενός την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και...
αφετέρου την επίλυση των προβλημάτων μεταφοράς και σίτισης.

Η χρόνια υποχρηματοδότηση των εν λόγω σχολείων, είναι θέμα έλλειψης πολιτικής βούλησης απ’ την πλευρά της κυβέρνησης, και όχι λογιστικών αριθμητικών υπολογισμών. Δείχνει την κυβερνητική πρόθεση υποβάθμισης των μουσικών σχολείων, μέχρι την οριστική κατάργησή τους. Η άποψη αυτή τεκμηριώνεται από το γεγονός ότι, ενώ τα καταγεγραμμένα κενά στα μουσικά σχολεία ανέρχονται στις 12.000 ώρες εβδομαδιαίως, το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να καλύψει μόλις τις 546 απ’ αυτές.

Την προκλητική αυτή αδιαφορία της πολιτείας, και ειδικότερα την απαράδεκτη υποβάθμιση του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας, έχει αναδείξει ο Στέφανος Σαμοΐλης με ερώτησή του (23-11-12) προς τα συναρμόδια Υπουργεία (Παιδείας και Εσωτερικών). Η απάντηση του υπουργού Παιδείας ήταν γενικόλογη, και δεν απαντούσε ευθέως στο υπάρχον πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών ούτε  και στην κάλυψη των οργανικών κενών θέσεων.

Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανος Σαμοΐλης δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί, μαζί με την εκπαιδευτική, μαθητική και γονεϊκή κοινότητα του Μουσικού Σχολείου της Κέρκυρας, προκειμένου να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες λειτουργίας της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής μονάδας.

Όσο η κυβέρνηση αρνείται να λάβει υπόψη της σοβαρά τις αντιδράσεις και τους αγώνες των πολιτών, και όσο εμμένει σε αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές μεθόδους και πρακτικές, τόσο περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα αγωνίζεται, μέσα και έξω από τη βουλή, για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.