Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΕΝΔΙΑ- ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕΣ....

Στο επίκεντρο της συζήτησης στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης βρέθηκαν οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Δένδια στην εκπομπή ''Ανατροπή'', ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μετάβαση προς τη νομιμότητα και χαϊδεύει με την πολιτική του τους τρομοκράτες.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να ανακαλέσει τις παραπάνω απαράδεκτες δηλώσεις αλλιώς να παραιτηθεί. Ο κ. Δένδιας αρνήθηκε να ανακαλέσει και...
 η αξιωματική αντιπολίτευση αποχώρησε από την επιτροπή.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ 

"Στην αρμόδια θεσμική διαδικασία της διαρκούς επιτροπής της Βουλής, παρόντος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Δένδια, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Π. Λαφαζάνης έθεσε εκ μέρους του κόμματος ζήτημα παραίτησης του Υπουργού, με αφορμή τις χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή με τις οποίες συνδέει εμμέσως τον ΣΥΡΙΖΑ-EKM με τα φαινόμενα τρομοκρατίας και επίσης τον ισχυρισμό ότι ως κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ-EKM βρίσκεται σε μετάβαση προς τη νομιμότητα! 

Επίσης, ο Π. Λαφαζάνης αναφέρθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του ιδίου Υπουργού εναντίον δικαστικών λειτουργών που εγκαλούνται για τη στάση τους σε συναφείς υποθέσεις τρομοκρατίας.

Ζητήθηκε η δημόσια ανασκευή των δηλώσεων με αφορμή την ειδική συζήτηση για την αστυνομία που εκτιλίσσεται στη Διαρκή Επιτροπή. Ο κ. Δένδιας όχι μόνο δεν ανασκέυασε τις δηλώσεις του, αλλά πυροδότησε περαιτέρω την πολιτική αντιπαράθεση. Με βάση την εκτίμηση για την συμπεριφορά του Υπουργού,  το σύνολο των βουλευτών της Κ.Ο. που συμμετέχουν στην διαρκή επιτροπή αποχώρησε σε ενδειξη διαμαρτυρίας".