Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Και η ΚΝΕ καταγγέλλει...

Το Ν.Σ. της ΚΝΕ καταγγέλλει την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο του Πανεπιστημίου και την προσαγωγή 27 φοιτητών.
Οι φοιτητές εχθές με απόφαση του Συλλόγου τους ζήτησαν συνάντηση με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου προκειμένου να ενημερωθούν για μια βασική εκπαιδευτική αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στο πρόγραμμα...
σπουδών τους. Αφορά το Εξάμηνο Εξωτερικού που από υποχρεωτικό μετατράπηκε σε προαιρετικό έπειτα από υπουργική απόφαση εντείνοντας τους ταξικούς φραγμούς των φοιτητών, αφού πολλοί δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να το παρακολουθήσουν.
Το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύει ότι  η ένταση της κρατικής καταστολής πάει χέρι – χέρι με την επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Ότι τη στιγμή που καταργείται η φοιτητική μέριμνα, που δίνονται πτυχία "κουρελόχαρτα" για την ανεργία και τα ψίχουλα των 400 ευρώ, που απολύονται εργαζόμενοι από τα ιδρύματα, που η έρευνα γίνεται αποκλειστικά για την αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών, χτυπιέται η προσπάθεια για οργάνωση και αγώνα.
Δηλώνουμε τη στήριξή μας στο Φ.Σ. και καλούμε την ακαδημαϊκή κοινότητα, καθηγητές και φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου να αντιδράσουν, να μην περάσει η προσπάθεια τρομοκρατίας. Να απαιτήσουν να καταργηθεί τώρα ο νόμος-πλαίσιο. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια κατάργησης του ασύλου γιατί το άσυλο υπάρχει για να προασπίζει τους αγώνες του λαού και της νεολαίας για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα, όχι για τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρήσεων μέσα στις σχολές. Να μην δεχτούν σε κάθε κινητοποίησή τους για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους να καλούνται και να επεμβαίνουν εισαγγελείς και ΜΑΤ. Αν υπάρξει ξανά προσπάθεια κατάργησης του ασύλου στη σχολή, η κυβέρνηση, η αστυνομία και η πρυτανεία να βρουν απέναντί τους, τους  φοιτητικούς συλλόγους.
Οι φοιτητές να παλέψουν για τις σύγχρονες ανάγκες τους στη δουλειά, τη μόρφωση, τη ζωή. Να μπουν στον αγώνα για ένα πανεπιστήμιο στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων. Αυτός ο αγώνας μπορεί να βάλει στην άκρη τους όποιους σχεδιασμούς στρέφονται ενάντια στο κίνημα και να αντισταθεί  στην ένταση της κρατικής καταστολής.