Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Η ισχυρή λαϊκή ανυπακοή που εκφράστηκε με άρνηση πληρωμής των χαρατσιών στη ΔΕΗ, είχε τη δική της καθοριστική συμβολή ώστε και δικαστήρια να κρίνουν καταρχήν ως παράνομη και τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και στη συνέχεια την ίδια την ύπαρξη των χαρατσιών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Η απόφαση αυτή δείχνει ότι η αντίδραση από τον ελληνικό λαό, τις λαϊκές...
επιτροπές, τα σωματεία, το ΠΑΜΕ έχει τη δύναμη να καθυστερήσει αλλά και να ανατρέψει μέτρα που μέχρι πριν έμοιαζαν ως μη ανατρέψιμα, ως αιώνια.
Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αξιοποιήσουν και αυτή την απόφαση για να αντεπιτεθούν με στόχο να καταργήσουν και τα νύχια της εφορίας όπου τα χαράτσια μεταβιβάζονται αλλά και για να καταργήσουν όλα τα χαράτσια.
Πρέπει να σταθούν δίπλα σε όλους όσους θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο κατάσχεσης από την εφορία λόγω απλήρωτων χαρατσιών. Να μην αφήσουμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους μικρούς επαγγελματίες να χάσουν σπίτια και μαγαζιά γιατί δεν κατάφεραν να πληρώσουν τα πέρα για πέρα παράνομα χαράτσια. Εργατική αλληλεγγύη παντού και με κάθε μορφή. 
Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, ανεξάρτητα από το πόσο νομότυπα είναι τα βάρβαρα, αντεργατικά μέτρα που λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ, δεν πρέπει να δεχτούν ως νόμιμη την εκμετάλλευση, την ανεργία, την εξαθλίωση  που τους οδηγούν για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.