Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για την κινητοποίηση της 19ης Δεκέμβρη

Με το τρίτο στη σειρά Μνημόνιο και τον προϋπολογισμό του 2013, επιβάλλεται ένα εφιαλτικό καθεστώς για τους εργαζόμενους και όλη την κοινωνία. Με απολύσεις, διαθεσιμότητες, υποχρεωτικές αργίες, μετακινήσεις, μετατάξεις. Με την πλήρη διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους. Με την τρομοκρατία των απολύσεων....
 Με εργασιακές σχέσεις–λάστιχο και συμβάσεις μαύρης εργασίας. Με τη διάλυση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Τα μέτρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι κοινά και στοχεύουν στην πάμφθηνη εργατική δύναμη, στη διαμόρφωση ενός εργαζόμενου υποταγμένου και εξαθλιωμένου που δεν θα έχει το κουράγιο να ορθώσει ανάστημα απέναντι στον εργοδότη, είτε είναι το κράτος είτε ιδιώτης.

Οι κεφαλικοί φόροι, τα «χαράτσια», η κατάργηση των φοροαπαλλαγών των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, η εκτίναξη του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και η «φοροτιμωρία» όσων έχουν παιδιά, έχουν οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών σε απόγνωση και την ελληνική οικονομία σε «αργό θάνατο».

Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καλούνται να πληρώσουν πάνω από 2,5 δις ευρώ οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι «μικροί» ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μικροϊδιοκτήτες ακινήτων και οι μικρές επιχειρήσεις, όταν με το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται σημαντικότατη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για τις μεγάλες ανώνυμες εταιρείες και τους «έχοντες»!

Η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια και η ασφάλιση, ο πολιτισμός, τα βασικά αγαθά όπως το ρεύμα και το νερό, η καθαριότητα, οι μεταφορές, σταδιακά διαλύονται για να παραδοθούν κομμάτι-κομμάτι στο ιδιωτικό κεφάλαιο και το κέρδος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Απεργία και τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα στην 3ωρη στάση εργασίας, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012. Καλεί όλους τους πολίτες που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές να συμμετάσχουν στην Απεργιακή Συγκέντρωση τις 10πμ στο Μαράσλειο Δημοτικό Μέγαρο.

Η πολιτική του μνημονίου απαιτεί από όλους μας να βρεθούμε στο δρόμο και να αγωνιστούμε για την ανατροπή της. Κανένα μέλλον δεν υπάρχει για το λαό μέσα στη φυλακή της τρόικας και των μνημονίων. Οι πολιτικές αυτές δεν διορθώνονται, ανατρέπονται.