Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση WORLD TRAVEL MARKET η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετέχει και φέτος στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση WORLD TRAVEL MARKET, που πραγματοποιείται στο Λονδίνο από τις 5 έως τις 8 Νοεμβρίου.
Για τις ανάγκες της έκθεσης η Περιφέρεια έχει νοικιάσει χώρο από τον ΕΟΤ, συνολικού εμβαδού 24 τ.μ. 4 booths (συνολικό κόστος ενοικίασης 26.000 ευρώ). Τη...
λειτουργία της έκθεσης θα υποστηρίξουν ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού, Γ. Παπαβλασσόπουλος και ο κ. Κωστόπουλος από την Υπηρεσία Τουρισμού της Π.Ε. Λευκάδας.
Υποστήριξη παράλληλης εκδήλωσης

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα υποστηρίξει, επίσης, παράλληλη εκδήλωση που διοργανώνει ο Οργανισμός «Ionian inspires», με περιεχόμενο την παρουσίαση του Ενεργητικού Αθλητικού Τουρισμού στο Ιόνιο. H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Platinum Suite 6 την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 10 πμ. Αφορμή για την εκδήλωση αποτελεί η απόλυτα επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση του Corfu Tourathlon 2012. Προσκλήσεις θα σταλούν από κοινού με τον ΕΟΤ και το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας σε δημοσιογράφους, διαμορφωτές της κοινής γνώμης και τουριστικούς πράκτορες.

Λίγα λόγια για το Tourathlon – Στόχος η εξάπλωση σε όλα τα νησιά του Ιονίου

Το CORFU TOURATHLON διοργανώθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά την Πέμπτη 27.09.2012, στην Κέρκυρα. Πρόκειται για μία αθλητική γιορτή που απευθύνεται στους επισκέπτες, συνδιοργανώθηκε από τους διεθνείς tour operators και αποτελείται από τα αθλήματα της κολύμβησης, του δρόμου ημιαντοχής και της ρίψης λιθαριού, σύμφωνα με τα αρχαία πρότυπα και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως μόνιμος θεσμός.
Ήδη έχουν προγραμματισθεί οι αγώνες για το 2013 από τον Φεβρουάριο έως τον Σεπτέμβριο. Προσεχής στόχος είναι η εξάπλωσή του από το 2014 και μετά σε ΟΛΑ τα Ιόνια νησιά με την αντίστοιχη αναπροσαρμογή του τίτλου (π.χ: Lefkas Tourathlon, Kefalonia Tourathlon, Zante Tourathlon).
Το CORFU TOURATHLON με το πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι», της ευγενούς άμιλλας, του ερασιτεχνισμού έχει αντλήσει την έμπνευση του από την Οδύσσεια. Κατά την άφιξη του Οδυσσέα στο νησί των Φαιάκων, ο Βασιλέας Αλκίνοος διοργάνωσε αθλητικούς και καλλιτεχνικούς αγώνες προς τιμήν του ξένου. Στο CORFU TOURATHLON συνυπάρχει το τετράπτυχο τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός, ψυχαγωγία.