Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Δωρεά στο Δήμο Κέρκυρας από τους ομογενείς της Γεραμνίας

Ένα μικρό λεωφορείο παραχωρήθηκε σήμερα στο Δήμο Κέρκυρας από το Σύλλογο Επτανησίων Μονάχου, ως αποτέλεσμα της επίσκεψης που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα στην γερμανική πόλη ο Δήμαρχος Κέρκυρας, το οποίο παρέδωσε ο εκπρόσωπος του συλλόγου Γιώργος Μεταλληνός.
Οι Επτανήσιοι λειτουργούν επίσης Ορφανοτροφείο και το «Ελληνικό Σπίτι» στο Μόναχο και ανέπτυξαν συνεργασία με το Δήμο Κέρκυρας, μέσω του προγράμματος «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες – ΤΟΠΕΚΟ», στις οποίες συμμετέχει ως εταίρος και...
ο Δήμος Κέρκυρας.
«Είχαμε μια συγκινητική υποδοχή στο Μόναχο και θέλω να ευχαριστήσω γι’ αυτό τους συμπατριώτες μας. Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις σε κοινωνικά ζητήματα, κυρίως σε αυτά που αφορούν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τα άτομα που χρειάζονται βοήθεια. Θέλω να τονίσω ότι η συνεργασία που αναπτύξαμε θα συνεχιστεί και στο μέλλον και να ευχαριστήσω τον κ. Μεταλληνό για την παραχώρηση του λεωφορείου, που θα χρησιμοποιηθεί από τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Κέρκυρας για τις ανάγκες των δημοτών μας».
Ο κ. Γιώργος Μεταλληνός από την πλευρά του τόνισε ότι το ταξίδι που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κέρκυρας στο Μόναχο ήταν πολύ σημαντικό και εξέφρασε την ικανοποίηση του Συλλόγου Επτανησίων για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί. «Θα θέλαμε να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία και σε τομείς όπως ο τουρισμός, οι κατασκηνώσεις, ο πολιτισμός και θα είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί σας προκειμένου να συντονίσουμε τις ενέργειές μας», τόνισε ο κ. Μεταλληνός.