Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Δήλωση Δημάρχου Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλή για θέματα Παιδείας

Σχετικά με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012, για το θέμα της γνωμοδότησης επί των εισηγήσεων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων για το 2013 – 2014, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής έκανε σήμερα στα ΜΜΕ την ακόλουθη δήλωση:
«Έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν κάνουμε εκπτώσεις στα θέματα της παιδείας, της...
υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας και το αποδεικνύουμε. Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ουσιαστικά εκφράσαμε την θέση μας και παράλληλα στείλαμε μήνυμα προς το Υπουργείο Παιδείας, ότι εμείς δεν πρόκειται να αποδεχθούμε καμία κατάργηση σχολείου.
Η τεκμηριωμένη θέση μας, που βασίστηκε τόσο στη σύμφωνη γνώμη όλης της τοπικής κοινωνίας, όσο και στις εξαιρετικές κτιριακές εγκαταστάσεις, το προηγούμενο διάστημα έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και καταφέραμε να συνεχίσει τη λειτουργία του το Γυμνάσιο Λιαπάδων.
Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να προχωρούν σε αποφάσεις που οδηγούν την ύπαιθρο σε μαρασμό και σταδιακή ερήμωση. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και αυτή τη χρονιά και όσο καιρό χρειαστεί, ώσπου να καταλάβουν ότι τέτοιου είδους σκέψεις για κλείσιμο σχολείων δεν θα περάσουν. Διερευνούμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε και που μας παρέχει ο νόμος και θα δούμε πως θα δράσουμε προς το συμφέρον των δημοτών μας».