Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Α. Γκερέκου: Τόσα ξέρουν, τόσα λένε.- Ετοιμη να ψηφίσει τον προϋπολογισμό

Την απάντησή της, σχετικά με τη στάση που κράτησε χθες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου, έδωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου.

Η Κερκυραία που βγήκε «εκτός γραμμής» του κόμματος της, ψηφίζοντας παρούσα δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η διαμόρφωση και η σύνθεση των μέτρων αμφισβητεί τις ίδιες τις προγραμματικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης. Τις δεσμεύσεις για...
διαπραγμάτευση, που ουδέποτε έγινε. Θέλω να είμαι συνεπής σε αυτές τις δεσμεύσεις, στην ανάγκη να γίνουν πράξη ριζικές αλλαγές και να διασφαλιστεί μια νέα ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Αυτή είναι η πολιτική πυξίδα μου.
Αυτό είναι επίσης που με διαχωρίζει από την ισοπεδωτική στάση του «όχι», την απόρριψη κάθε αλλαγής, τις ανέξοδες μαγικές λύσεις, την εξυπηρέτηση αιτημάτων. Γι’ αυτό και ψεύδονται όσοι εντέχνως ερμηνεύουν τη στάση μου με τρόπο επιφανειακό και επιπόλαιο. Τόσα ξέρουν, τόσα λένε.
Ζητώ από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις προτεραιότητές της, να επιδείξει την τόλμη που απαιτείται ώστε να ανακτήσει την αξιοπιστία της. Από το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει πιο αποφασιστικό, ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση και εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής.
Θα στηρίξω κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης που μπορεί να δώσει ελπίδα στους πολίτες ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο. Αυτή είναι η μάχη που θέλω να δώσω. Και αυτό με τη σειρά του πιστεύω πως θα δώσει πολιτικό περιεχόμενο στο όποιο εγχείρημα γίνει για την ανασύνθεση του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου» υποστηρίζει η κ. Γκερέκου.

ΠΗΓΗ:http://www.attikipress.gr/