Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ενημερωτική Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με του Πρέσβεις των χωρών της Ε.Ε. και χωρών της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς στην Ελλάδα- Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα Task Force

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα 03/10/2012, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας με τους Πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αγοράς (Ε.Ε.Α.), καθώς και με εκπρόσωπους του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ομάδας Δράσης (Task Force) για την Ελλάδα. Στη συνάντηση παρέστη και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος.
Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε από την κ. Τερέζα Αγγελάτου...
 (Πρέσβης – Διπλωματικός Σύμβουλος του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη), παρουσίαση των δράσεων που έχουν γίνει έως σήμερα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου, καθώς και οι μελλοντικές δράσεις που σχεδιάζονται για τους τομείς της μετανάστευσης, του ασύλου, των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής, των επιστροφών και της χρήσης των Ευρωπαϊκών Ταμείων (Εξωτερικών Συνόρων και Επιστροφής).
Οι Πρέσβεις χαιρέτησαν την πρωτοβουλία ενημέρωσης του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη χαρακτηρίζοντας ως πολύ θετικό συνολικά το έργο που έχει πραγματοποιηθεί τους τελευταίους δύο μήνες στους τομείς που παρουσιάστηκαν.
Παράλληλα, στη συζήτηση που ακολούθησε, ο εκπρόσωπος της Task Force στην Ελλάδα ενημέρωσε τους Πρέσβεις ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει τις προσπάθειες και το έργο που καταβάλλεται από την Ελλάδα και παρότρυνε τα Κράτη – Μέλη της Ε.Ε. να στηρίξουν και από τη δική τους πλευρά τις προσπάθειες αυτές.
Συμφωνήθηκε ακόμη να υπάρχει συνεχής και ουσιαστική συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα.