Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Τον Δήμο San Benedetto del Tronto της Περιφέρειας Marche της Ιταλίας, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Ιωάννης Τρεπεκλής,

Τον Δήμο San Benedetto del Tronto της Περιφέρειας Marche της Ιταλίας, επισκέφθηκε την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Ιωάννης Τρεπεκλής, ως επίσημος προσκεκλημένος στη γιορτή της πόλης Fiesta del Patrono. Κατά την επίσκεψη του στο Δήμο San Benedeto del Tronto είχε σειρά συναντήσεων και επισκέψεων με την πολιτική ηγεσία του τόπου και με παράγοντες της περιοχής.

Σύσκεψη με το Δήμαρχο του San Benedetto del Tronto και συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο
Ο Δήμαρχος της Κέρκυρας συναντήθηκε στο Δημαρχείο του San Benedetto del Tronto...
με το Δήμαρχο Giovanni Gaspari και τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Paolo Perazzoli καθώς και με συνεργάτες του Δήμου και συζήτησαν θέματα που αφορούν το Πρόγραμμα Iniziativa Adriatico - Ionica. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δυνατότητα συνεργασίας των Δήμων Κέρκυρας, Brindisi, Bari, Montepadrone, San Giovanni Rotondo, San Benedetto, Montedinove προκειμένου να δημιουργηθεί ένας κοινός προορισμός, προς τις πόλεις αυτές και να προωθηθεί κυρίως σε νέες αγορές. Οι Δήμοι έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά όπως, αρχιτεκτονικό πλούτο, πολιτιστική κληρονομιά, κουλτούρα και γαστρονομία.
Στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη της συνεργασίας και της ανταλλαγής όχι μόνο ανάμεσα στους θεσμούς αλλά ανάμεσα στην κοινωνία. Έτσι, ως πρώτο βήμα, η συνεργασία Κέρκυρας και San Benedetto del Tronto θα ξεκινήσει με την ανταλλαγή μαθητών και σπουδαστών. Σύντομα, οι δύο Δήμαρχοι θα συναντηθούν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας με τους Τουριστικούς Φορείς και τα Επιμελητήρια για τη χάραξη κοινής στρατηγικής που αφορά το Πρόγραμμα Iniziativa Adriatico – Ionica και άλλες δυνατότητες συνεργασίας με άξονα τον Τουρισμό, την Κοινωνία και τον Πολιτισμό.
Οι δύο Δήμαρχοι έδωσαν από κοινού συνέντευξη Τύπου, για το αντικείμενο της συνάντησης στα ΜΜΕ της Περιφέρειας της Marche. Στη συνέχεια ακολούθησε βράβευση δημοτών με αφορμή τη γιορτή Festa del Patrono, στην οποία παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Κέρκυρας. Αμέσως μετά ο Δήμαρχος της Κέρκυρας, Ιωάννης Τρεπεκλής έδωσε συνέντευξη σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ της περιοχής. Το ίδιο μεσημέρι ο Δήμαρχος Κέρκυρας συναντήθηκε με τους Δημάρχους του Montedinove, Antonio Delduca, του Montepadrone, Stefano Stracci, του San Giovanni Rotondo, Luigi Pompilio και το Δήμαρχο του San Benedetto, Giovanni Gaspari.

Διαχείριση απορριμμάτων
Στο San Benedetto del Tronto, ο Δήμαρχος παρακολούθησε παρουσίαση ενός πρωτοποριακού μοντέλου αποκομιδής των απορριμμάτων και επισκέφθηκε το εργοστάσιο διαχείρισης τους. Στο τεχνικό τραπέζι που ακολούθησε την παρουσίαση, έγινε ανταλλαγή εμπειριών τεχνογνωσίας και προβληματισμών σχετικά με την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων μεταξύ του Δημάρχου Κέρκυρας, του Προέδρου, του Γενικού Διευθυντή και του επιστημονικού προσωπικού της εταιρίας.

Επίσκεψη στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων
Αμέσως μετά την επίσκεψη στο εργοστάσιο απορριμμάτων, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Istituto Professionale di Stato per i Servizi Alberghieri e della Ristorazione “Filippo Buscemi”, του San Benedeto del Tronto. Στη σύσκεψη που είχε με τον Πρόεδρο της Σχολής και τον Αντιδήμαρχο Paolo Canducci, προτάθηκε η ανταλλαγή μαθητών της Σχολής με μαθητές της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων της Κέρκυρας. Η ανταλλαγή θα βοηθήσει τους μαθητές των Σχολών και των δύο Δήμων στον εμπλουτισμό των εμπειριών τους όσον αφορά τη γαστρονομία και τα άλλα γνωστικά πεδία που αφορούν τον Τουρισμό.

Δηλώσεις Δημάρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή
Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής αναφερόμενος στις επαφές που είχε με Δημάρχους και τουριστικούς παράγοντες στην Ιταλία έκανε λόγο για προσπάθεια προβολής της Κέρκυρας με κάθε πρόσφορο μέσο, ιδιαίτερα στη γειτονική χώρα. «Αξιοποιούμε τις καλές δημόσιες σχέσεις μας, τις αδελφοποιημένες πόλεις και τις προσκλήσεις που δεχόμαστε για να ζωντανέψουμε την παρουσία μας στην Ιταλία, με στόχο βέβαια την προσέλκυση τουριστικών. Οι συναντήσεις που είχαμε στην Ιταλία πήγαν πολύ καλά. Πρέπει να καταθέσω όμως ήταν υπήρξε η κοινή διαπίστωση της κακής σύνδεσης με το νησί μας. Χρειάζεται τώρα η συνεργασία όλων για να ασκηθεί πίεση ώστε να υπάρξει αξιόπιστη και συχνή συγκοινωνιακή σύνδεση της Κέρκυρας με την Ανκόνα, Μπάρι και Μπρίντεζι», είπε ο κ. Τρεπεκλής.
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας ενημέρωσε ότι υπάρχει ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το Iniziativa Adriatico – Ionica, το οποίο χρηματοδοτεί ανταλλαγές και τουριστική προβολή και το οποίο οι εταίροι, ανάμεσα στους οποίους και ο Δήμος Κέρκυρας, εξετάζουν για την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευσή του.