Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΓΕΣΥΚ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις

Το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ σε συνεδρίασή του στις 5/10/12 συζήτησε την κατάσταση στην δημόσια υγεία και κατέληξε στις εξής διαπιστώσεις:
1. Η λειτουργία του νοσοκομείου - κέντρων υγείας συνεχίζει να είναι τραγική και η αντιμετώπιση των επειγόντων και εκτάκτων περιστατικών επισφαλής.
2. Οι οφειλόμενες αμοιβές της εφημεριακής εργασίας όχι μόνο δεν εξοφλήθηκαν...
αλλά σε αυτές προστίθεται ένας ακόμη μήνας απλήρωτης εργασίας.
3. Δεν τηρήθηκε καμία δέσμευση της διοίκησης παρά τις αρχικές υποσχέσεις της για ανάληψη έστω και υποτυπωδών μέτρων για την καλύτερη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.
4. Η διοίκηση δεν έχει προβεί σε καμία έντονη διαμαρτυρία και διεκδίκηση έναντι της συνεχούς υποχρηματοδότησης των λειτουργιών του νοσοκομείου - κέντρων υγείας και συνεχίζει την πειθήνια υποταγή της στις επιταγές των μνημονιακόφιλων εντόπιων τρόικανών.
5. Εκτιμούμε ως θετική την κοινή δράση ΕΓΕΣΥΚ- Ενιαίου Σωματίου Εργαζομένων -Ιατρικού Συλλόγου και Δημοτικής αρχής στην κατεύθυνση οργάνωσης πανκερκυραϊκών κινητοποιήσεων με σκοπό την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας.
Με βάση τα παραπάνω το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ αποφάσισε:
1. Να προταθεί στην επόμενη γενική συνέλευση η συνέχιση της επίσχεσης εργασίας
2. Να διερευνηθούν οι δυνατότητες και άλλων μορφών κινητοποίησης
3. Να συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες για ενημέρωση και συμπαράταξη με ευρείες κοινωνικές δυνάμεις σε αγωνιστικό και διεκδικητικό προσανατολισμό.
4. Θεωρώντας πως τα μνημόνια και η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται έχουν σαν αποτέλεσμα την διάλυση της δημόσιας υγείας καλούμε του βουλευτές του νομού να μην ψηφίσουν τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα και να στηρίξουν την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων όπως και κάθε άλλη πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση. --