Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Συντονισμός Κέρκυρας:Ανοιχτή επιστολή προς τις ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ

Αύξηση ωραρίου, νέα μείωση στους μισθούς πείνας και στα επιδόματα εξαθλίωσης, κατάργηση αποζημιώσεων για απολύσεις, τελειωτικό χτύπημα στις συμβάσεις, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού αλλά και 13ης και 14ης σύνταξης, καταλήστευση του εφάπαξ, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67, μεγαλύτερες...
περικοπές στις συντάξεις, κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, φόροι και χαράτσια μέχρι εξόντωσης, μαζικές απολύσεις, νέο κύμα ανεργίας, λουκέτα… Δεν έχει τελειωμό ο εφιάλτης που έχει ετοιμάσει για τον ελληνικό λαό η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗΜ.ΑΡ.) με τους ξένους συμμάχους της (Ευρωπαϊκή Ένωση-ΔΝΤ). Οι κυβερνητικοί εταίροι συνεχίζουν να παίζουν το θέατρο «κλειδώνουν - δεν κλειδώνουν» τα μέτρα, προκειμένου να κρύψουν, ότι ο γενικευμένος πόλεμος, που διεξάγουν σε βάρος του λαού, γίνεται ολοένα και πιο βάρβαρος όσο βαθαίνει η κρίση. Ωστόσο η πολιτική τους δεν προχωράει όπως είχαν σχεδιάσει. Οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές της 26ης Σεπτέμβρη, της 18ης Οκτώβρη, οι κινητοποιήσεις σε μια σειρά κλάδους, η μεγαλειώδης λαϊκή «υποδοχή» στη Μέρκελ, δείχνουν τη δυνατότητα να υπάρξει ρωγμή στο τείχος της επίθεσης, να μην περάσει το νέο πακέτο μέτρων. Παρόλα αυτά, θεωρούμε ότι οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχουν τεράστια ευθύνη για την ψήφιση των μνημονίων και την εφαρμογή τους. Οι 24ωρες απεργίες χωρίς σχέδιο και κλιμάκωση που προκηρύχθηκαν τα τελευταία δυόμιση χρόνια, είναι δρόμος εκτόνωσης, είναι στάχτη στα μάτια του λαού, είναι πυροτεχνήματα που σβήνουν. Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν στα δικά τους χέρια την υπόθεση της συνέχειας και της κλιμάκωσης των εργατικών-κοινωνικών αγώνων. Καλούμε όμως και το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα έστω και τώρα να αφουγκραστεί την ανάγκη για κλιμάκωση και σύγκρουση με την κυβέρνηση και την τρόικα. ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ Αυτό είναι σήμερα το μεγαλύτερο όπλο των εργαζομένων απέναντι στη δολοφονική πολιτική. Όπλο που μόνο οι συμβιβασμένοι αποφεύγουν ακόμη και να αναφέρουν. Να φύγει η κυβέρνηση και η τρόικα - Να σαρωθούν τα μνημόνια και τα μέτρα τους. Φορολόγηση του πλούτου-εθνικοποίηση των τραπεζών-διαγραφή του χρέους. Όχι άλλες θυσίες για το Ευρώ. ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ Απαιτούμε πραγματική δημοκρατία και λαϊκές ελευθερίες απέναντι στην καταστολή, στην εργοδοτική ασυδοσία και στη νεοφασιστική βία. Για να πάρουμε τη ζωή και τον πλούτο που παράγουμε ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012, μετά από πρωτοβουλία του Συντονισμού Σωματείων Κέρκυρας, έγινε στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας μια πρώτη απόπειρα ανάληψης κοινών δράσεων των διαφόρων σωματείων εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της Κέρκυρας και των επαγγελματικών συλλόγων του νησιού. Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι των Σωματείων Εργαζομένων που συμμετέχουν στο Συντονισμό (ΟΤΑ, ΙΚΑ, Πυροσβεστική, Εφοριακοί, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τεχνικοί ΟΤΕ, Τεχνικοί ΔΕΗ, Δικαστικοί υπάλληλοι, Γιατροί ΕΣΥ), η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, της Ομοσπονδίας Εμπόρων και Βιοτεχνών, του Σωματείου Αργυροχρυσοχόων, μέλη Δ.Σ. άλλων συλλόγων εργαζομένων αλλά και εκπρόσωποι άλλων συλλογικοτήτων του νησιού. Κοινή διαπίστωση όλων μας είναι ότι η ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων, ως συνέχεια μιας αντικοινωνικής πολιτικής που κορυφώνεται κατά τα χρόνια της Τρόικας και του ΔΝΤ, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση της κοινωνίας και της οικονομίας. Θεωρούμε πως πλέον έφτασε η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και να περάσουμε σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, έξω από τα όρια και πλαίσια που θέτουν οι ηγεσίες των ανώτερων συνδικαλιστικών μας ενώσεων. Είναι πλέον ώρα ο ίδιος ο Λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Καλούμε τον κερκυραϊκό Λαό κατά το επόμενο διάστημα να συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στον Αγώνα που θα δώσουν τα σωματεία εργαζομένων και επαγγελματιών για την αποτροπή της ψήφισης των νέων μέτρων και την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Τα λόγια κάποτε τελειώνουν και φτάνει η ώρα των πράξεων.