Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις στη ΔΕΥΑΚ- Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Στις 6/10/2012 συνεδρίασε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ-ΔΕΥΑΚ και αποφάσισε ομόφωνα να δημοσιεύσει το πλαίσιο δράσης του ΠΑΜΕ-ΔΕΥΑΚ με στόχο την ενημέρωση του κοινού και των αγωνιζόμενων εργαζόμενων μέσα ή έξω από τη ΔΕΥΑΚ.
Στηρίζουμε και θα συμμετάσχουμε σε κάθε μορφή πάλης και άλλων αγωνιστικών Σωματείων για την ανατροπή των πολιτικών αποφάσεων της οικονομικής και
εργασιακής εξαθλίωσης και αναζητούμε στήριξη και του δικού μας αγώνα. Η κάθε αγωνιστική μας δράση και οι πρωτοβουλίες θα πρέπει συντονίζονται και με τα ταξικά – αγωνιστικά σωματεία που δρουν στο νησί μας. Θεωρούμε ότι η σημερινή πολιτική κατάσταση στη Χώρα μας και στο εργατικό κίνημα αυτό επιβάλλει. Άλλος δρόμος και τρόπος δεν υπάρχει. Ζητάμε από τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ να ψηφήσουν ομόφωνα στην ερχόμενη Γενική Συνέλευση το ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ του ΠΑΜΕ-ΔΕΥΑΚ και με την καθολική συμμετοχή τους να υλοποιήσουν τους αγωνιστικούς στόχους. ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ, εκφράζοντας την απόλυτη διαφωνία και αγανάκτησή τους στην οικονομική και εργασιακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, συμφωνούν και στηρίζουν τα παρακάτω:
 1/ Η κυβερνητικές διαχειρίσεις της οικονομικής κρίσης, μέσω του ΔΝΤ και της Ε.Ε., που απλώνεται από το 2008 πάνω από την Ευρώπη, καταστρέφουν οικονομικά και εργασιακά τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους αλλά και τους μικρομεσαίους, με στόχο να συνεχιστεί η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών.
2/ Η διοικητική μεταρρύθμιση μέσω του «Καλλικράτη» έχει φέρει τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις σε ακόμη πιο δυσμενή οικονομική και εργασιακή θέση.
3/ Η οικονομική και εργασιακή εξαθλίωση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ και η συνεχιζόμενη αποδόμηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Επιχείρησης είναι συνέπειες όχι μόνο των ήδη προαναφερόμενων αλλά και των συγκεκριμένων πολιτικών και διαχειριστικών διοικητικών επιλογών, προθέσεων και των παρεμβάσεων εντός των τοίχων της ΔΕΥΑΚ.
4/ Η αυξανόμενη διείσδυση του ιδιωτικού τομέα στην λειτουργία, στο προγραμματισμό και στην επιλογή των στόχων της Επιχείρησης συγκρούεται με την κοινωφελή αποστολή της ΔΕΥΑΚ αλλά και με τα συμφέροντα των εργαζομένων και των καταναλωτών της.
5/ Η απαράδεκτη αποδοχή και η εφαρμογή, από τη Διοίκηση, του ενιαίου μισθολογίου σε σκόπιμα ασαφές εργασιακό περιβάλλον επιβεβαιώνει την πλήρη αδιαφορία της Διοίκησης στο κατά πόσο αυτό επιτρέπει στους εργαζόμενους να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους και στις υποχρεώσεις τους.
6/ Η ανάλγητη και αντεργατική επιλογή της Διοίκησης να εξυπηρετεί πρώτα τις συσσωρευμένες οφειλές προς τρίτους και μετά την τακτική μισθοδοσία δημιουργεί μέχρι και δίμηνες καθυστερήσεις των πληρωμών με δυσμενείς συνέπειες για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.
Για τους παραπάνω λόγους οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ :
α/ Βάση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και με όλες τις δυνατές μορφές πάλης, β/ Σε συνεργασία και με άλλους εργαζόμενους και τα αγωνιστικά, ταξικά Σωματεία της Κέρκυρας θα παλέψουν για την ανατροπή των πολιτικών αποφάσεων της φτώχιας και της εξαθλίωσης. Για την κατάργηση όλων των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων. Για μία ανάπτυξη και μία κοινωνία που σε πρώτη προτεραιότητα θα είναι οι ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη.
Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΚ : θα διεκδικήσουν άμεσα :
- Την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων. - Την πληρωμή της μισθοδοσίας κάθε 1η και 15 του μήνα.
- Την άμεση τοποθέτηση (όπου δεν έχει γίνει) του κάθε εργαζόμενου σε συγκεκριμένη θέση εργασίας και -
Την κατάργηση του Ενιαίου Μισθολογίου που μας ωθεί στην φτώχια
Θα εμποδίσουν : - Την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΚ
θα υπερασπίσουν : - Τον κοινωφελή χαρακτήρα της ΔΕΥΑΚ
Αποφασίζουμε και προτείνουμε σε σωματεία και ομοσπονδίες την προκήρυξη νέας απεργιακής κινητοποίησης με τη μορφή πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας όταν η βουλή θα συζητά την ψήφιση των νέων μέτρων.