Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Ψήφισμα ΓΣ Δασκάλων για παιδικούς σταθμούς

Την ώρα που η τρικομματική κυβέρνηση εντολοδόχος του κεφάλαιου και της τρόικας πετσοκόβει τα κονδύλια για τους Παιδικούς Σταθμούς, απολύει εργαζόμενους και κλείνει σταθμούς, οι νεοναζί της «Χρυσής Αυγής», τους κάνουν πλάτες στηρίζοντας τις περικοπές και ζητώντας να λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί με ρατσιστικά κριτήρια. Με μια καθαρά χιτλερικής έμπνευσης κίνηση, οι επίγονοι της
«φυλετικής καθαρότητας»και του Ολοκαυτώματος ζητούν από την κυβέρνηση λίστες με τα παιδιά και τα βρέφη των μεταναστών στους παιδικούς σταθμούς! Και το πιο φρικαλέο: Το υπουργείο Εσωτερικών συναινεί, καθώς οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, έχουν γίνει αποδέκτες εγγράφου με τα οποίο ζητούνται τα συγκεκριμένα στοιχεία. Δεν είναι η πρώτη φορά που η φασιστική οργάνωση επιχειρεί να ρίξει στο λαό, στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα το δηλητήριο του ρατσισμού, να διχάσει τους εργαζόμενους, αφήνοντας στο απυρόβλητο την πολιτική που εκφράζεται και στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει πλάτες στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι υπεύθυνη και για την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς. Για αυτό δεν λέει κουβέντα για τις δαπάνες που μειώθηκαν στο «κόκκινο», για την συρρίκνωση του προσωπικού κάθε ειδικότητας (ιδιαίτερα του παιδαγωγικού), για την ανατροπή αναλογίας νηπίων-βρεφών ανά βρεφονηπιοκόμο, τις απολύσεις των συμβασιούχων, την παύση στις προσλήψεις, τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, την αύξηση του ωραρίου εργασίας κ.α., που συνθέτουν μια εκρηκτική κατάσταση γενικής υποβάθμισης και κατάρρευσης της προσχολικής αγωγής. Δεν λέει κουβέντα για το κλείσιμο τμημάτων και τις συγχωνεύσεις παιδικών σταθμών, για την μετατροπή των κοινωνικών δομών σε «κοινωφελείς επιχειρήσεις», που προοιωνίζουν τις επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις. Κανένας Δήμος και καμία υπηρεσία του, να μην δώσουν στοιχεία στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου το τελευταίο να απαντήσει σε ερώτηση Βουλευτή της φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, για τον αριθμό των παιδιών των μεταναστών, που πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Να μην τους αφήσει περιθώριο να δημιουργήσουν την εντύπωση πως γι' αυτό το πρόβλημα φταίνε οι μετανάστες, ενώ είναι ήδη γνωστό, ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία, μόλις το 1,5% του συνόλου των παιδιών είναι μεταναστόπουλα…. Αξίζει επίσης να πούμε ότι μόνο από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και αποκλειστικά με τη διαδικασία της μοριοδότησης, που θέλει η «Χρυσή Αυγή», έμειναν εκτός παιδικών σταθμών συνολικά 35.000 παιδιά.
• Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα και να σταθούν απέναντι σ’ αυτούς που μας εξαθλιώνουν. Να απαιτήσουμε άμεση και πλήρη χρηματοδότηση των Δήμων και των Υπηρεσιών τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, με αιχμή τις κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικούς σταθμούς κλπ). Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς - κατάργηση των τροφείων. Σύγχρονοι, ασφαλείς, Δημόσιοι και δωρεάν Παιδικοί Σταθμοί για όλα τα παιδιά. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Να ενοικιαστούν και να διαμορφωθούν κατάλληλα κτίρια για την άμεση αντιμετώπιση των αναγκών.
• Zωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας, για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή και θρησκεία.
• Να αποσυρθεί τώρα το ρατσιστικό ερωτηματολόγιο από τους Παιδικούς Σταθμούς!
• Νομιμοποίηση ίσα δικαιώματα, και πλήρης δυνατότητα μετακίνησης στο εξωτερικό για τους μετανάστες. Άσυλο στους πρόσφυγες.
• Όχι στο Σύμφωνο μετανάστευσης της ΕΕ. Αποχώρηση από τη συνθήκη Δουβλίνο 2. • Δημόσια– δωρεάν υγεία, παιδεία και κοινωνικές υπηρεσίες για όλους!