Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Συντονίζονται οι 5μηνίτες

Εμείς οι εργαζόμενοι στο 5μηνο στα πλαίσια της Κοινωφελούς Εργασίας από τη ΜΚΟ «Κοινωνία ίσων ευκαιριών» και το Δήμο, προβληματιζόμαστε για την κατάσταση που υπάρχει. Σε όλη την Ελλάδα εργαζόμενοι που είναι σε παρόμοια προγράμματα είναι σε επίσχεση εργασίας γιατί είναι απλήρωτοι ή πληρώνονται για 1-2 μήνες μετά από μεγάλες καθυστερήσεις.
 Ήδη εδώ στη Κέρκυρα πολλοί συνάδελφοί μας έχουν παραιτηθεί γιατί δεν μπορούν...
 να πληρώνουν τα έξοδα μετακίνησης για μνα έρθουν στη δουλειά. Ξέρουμε ότι καλύπτουμε μόνιμες ανάγκες που έχει ο δήμος σε εργατικό προσωπικό και έχουμε ίδια προβλήματα με τους υπόλοιπους εργαζομένους στο δήμο. Ξέρουμε ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πάμε κόντρα στους υπεύθυνους για αυτή τη κατάσταση. Ζητάμε να προβλεφθεί για όσους συνάδελφους έχουν πρόβλημα, να καλυφθούν για δουλειά κοντά στο τόπο κατοικίας τους. Άμεσα να εξοφληθούμε το Σεπτέμβρη και με κανονική ροή τους υπόλοιπους μήνες.
Δε θα δεχθούμε σε καμιά περίπτωση να γίνονται απειλές σε συναδέλφους μας για οποιοδήποτε λόγο. Θα μας βρουν μπροστά τους. Θεωρούμε ότι το μέλλον μας δεν είναι να δουλεύουμε σε 5μηνα και να περιμένουμε πότε θα πληρωθούμε. Αλλά μαζί και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.
Για αυτό το λόγο κάναμε μια προσωρινή επιτροπή
Συντονιζόμαστε-κανένας μόνος του-όλοι μαζί
Για πληροφορίες στα τηλέφωνα:
Στούπας Πέτρος 6937576891
Δαλιέτος Σπύρος 6942238099
Μαρτζούκος Θανάσης 6971732890
Χαραλάμπους Μυρσίνη 6977419353