Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ:«ΕΠΑΝΕΛΑΒΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΤΙ Ο ΠΛΑΣΙΕ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ KOMMANDANTUR ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΑΣΗΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Ολοκληρώθηκε απόψε η διήμερη επίσκεψη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στην Κέρκυρα, ο οποίος έχει και αυτή την Εκλογική Περιφέρεια υπό τη βουλευτική του εποπτεία.

Μαζί με τους Πολιτευτές και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο νησί, επισκέφθηκε το Δήμαρχο Γιάννη Τρεπεκλή και...
τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπύρο Σπύρου, ενώ νωρίτερα το πρωί αφού παρακολούθησε τη Λειτουργία για τη Γέννηση της Θεοτόκου, είχε πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με το Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριο.

Χθες το βράδυ, ο Τέρενς Κουίκ είχε τετράωρη συνεργασία με τους Πολιτευτές και τους Συντονιστές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ προκειμένου να καταγραφούν τα κυριότερα προβλήματα του νησιού που πρέπει ο ίδιος να προωθήσει για Κοινοβουλευτικό Έλεγχο αλλά και στα αρμόδια Υπουργεία.

Σε συνέντευξη τύπου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος συνόψισε αυτό το πρώτο του ταξίδι στην Κέρκυρα, με τη νέα του κοινοβουλευτική ιδιότητα, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Όλες οι συναντήσεις που πραγματοποίησα ήταν εξαιρετικά χρήσιμες για την καταγραφή των προβλημάτων της Εκλογικής Περιφέρειας της Κέρκυρας που έχω υπό τη βουλευτική μου εποπτεία.

Οι ελλείψεις πολλές και σε πολλά επίπεδα.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο με τον ΕΟΠΥΥ και τους ασθενείς, είναι- όπως και πανελλαδικά- τραγική. Τα έργα, ακόμα και αυτά που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, βαλτωμένα σε απαράδεκτο βαθμό.

Για παράδειγμα αναφέρω ότι η Περιφέρεια που έχει εδώ και μήνες έτοιμα προς εκτέλεση έργα ύψους 9.500.000 ευρώ, πριν λίγες μέρες εισέπραξε μόνο 600.000 (!!!), την ώρα που χρωστάει από πέρυσι για τις μεταφορές των μαθητών 4,9 εκατομμύρια ευρώ, με το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Παιδείας να σφυρίζουν αδιάφορα.

Το ταξίδι μου αυτό στη Κέρκυρα, συνέπεσε και με την επίσκεψη Φούχτελ. Του πλασιέ της γερμανικής Kommandantur που έχει «ξαμοληθεί» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, αναζητώντας τα ασημικά της χώρα μας τα οποία θέλει να αρπάξει το σύστημα των τοκογλύφων δανειστών μας.

Προειδοποίησα τους συνομιλητές μου να φοβούνται τους Δαναούς και τα «δώρα» που κουβαλάνε στις αποσκευές τους. Επί της ουσίας ο Φούχτελ μας προσφέρει καθρεφτάκια νομίζοντας ότι είμαστε οι ιθαγενείς της αποικίας που ονειρεύονται οι τοκογλύφοι του 4ου Οικονομικού Ράιχ να καταστήσουν την πατρίδα μας.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους Πολιτευτές και το Συντονιστικό Συμβούλιο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Κέρκυρα που συνεργάζονται και εργάζονται με τον πιο αποτελεσματικό και υποδειγματικό τρόπο.

Σε λίγες εβδομάδες, στο επόμενο ταξίδι μου, θα επισκεφθώ και τους Παξούς και την Ερρικούσα και τους Οθωνούς και το Μαθράκι, όπως επίσης και ολόκληρη την Κέρκυρα».