Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Συμφώνησε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας για τη μεταφορά μαθητών Σπ. Σπύρου: «Ελπίζω ότι και οι υπόλοιποι μεταφορείς θα πράξουν το ίδιο»

Μετά από συνάντηση που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας, Αναστάσιο Τσιμπούλη, επετεύχθη συμφωνία για τη μεταφορά των μαθητών.
Ο κ. Τσιμπούλης ενημέρωσε τον κ. Σπύρου, αναφορικά με την απόφαση του Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας, στην οποία αναφέρεται:
«Ύστερα από συνάντηση που έγινε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στις 24...
Σεπτεμβρίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Ι.Ν. και συνεκτιμώντας την επικρατούσα οικονομική κατάσταση και την ευαισθησία των μετόχων της εταιρείας μας προς τη μαθητική κοινότητα, το Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ – κατά πλειοψηφία – συμφώνησε να εκτελέσει τα μαθητικά δρομολόγια της σχολικής χρονιάς 2012 – 2013, με την προϋπόθεση το ποσό μείωσης να συμψηφιστεί με τη μείωση της σχολικής χρονιάς 2011 – 2012 και να υπογραφεί ανάλογο συμφωνητικό μίσθωσης από 11-09-2012 έως 31-12-2012 και τα τιμολόγια να εξοφλούνται σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, που ορίζει να γίνεται μέσα σε διάστημα 60 ημερών.
Εάν τηρηθούν τα ανωτέρω θα ανανεωθεί η σύμβαση από 01-01-2013 έως το τέλος της σχολικής χρονιάς».

Δήλωση Περιφερειάρχη
 «Η σημερινή συμφωνία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. «εκφράζει την καλή θέληση των μεταφορέων, για να εκτελέσουν τα μαθητικά δρομολόγια και να μην ταλαιπωρούνται άλλο μαθητές και γονείς. Εμείς, από την πλευρά μας, θα φροντίσουμε να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα, θα πιέσουμε στην κατεύθυνση αποπληρωμής των οφειλών από το Υπουργείο και ευελπιστούμε ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί. Θέλω να ευχαριστήσω το Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ», πρόσθεσε ο κ. Σπύρου, «και εύχομαι και οι υπόλοιποι μεταφορείς να πράξουν το ίδιο, με κριτήριο να υπηρετήσουμε όλοι μαζί τη μαθητική νεολαία μας, που είναι το μέλλον του τόπου μας».